Pápua Új-Guinea – Óceánia varázslatos országa

Pápua Új-GuineaDermesztő hanggal tört ki egy vulkán Pápua-Új-Guineán. kulturális és földrajzi értelemben is egyike a legkevésbé felfedezett országoknak. A gyönyörű ország Óceánia egyik állama, mely a Föld második legnagyobbMirnij gyémántbánya - hatalmas lyuk tátong Jakutföldön. szigetJakusima - gyönyörű erdő a japán szigeten. ének, Új-Guinea szigetTenerife - az örök tavasz szigete. ének keleti részét és számtalan kisebb szigetet foglal magában. Szárazföldi határa csak nyugaton van Indonéziával. Délen Ausztráliával, míg keleten a Salamon-szigetekkel van szomszédságban.

papua-new-guinea

Pápua Új-Guinea

Pápua Új-Guinea

Pápua Új-Guineában csupán néhány nagyváros található a fővárosA világ legimpozánsabb toronyházai. , Port Moresby mellett. A népesség mindössze 18%-a él városokban. 850 különböző bennszülött nyelv és legalább ennyi hagyományos népcsoport létezik a 6 milliónál valamivel kisebb létszámú országban. Vélhetően számos felfedezetlen növényEgy növény, ami óránként 6000 hangyát fogyaszt el. - és állatfaj él Pápua Új-Guinea belsejében. Legmagasabb pontja a 4694 méter magas Mount Wilhelm. A szigeteken sok a még ma is aktív működő vulkánTenerife - az örök tavasz szigete. .

Pápua Új-Guinea

Pápua Új-Guinea

Pápua Új-Guinea

Pápua Új-Guinea

Pápua Új-Guinea

Meleg, nedves egyenlítői éghajlat jellemzi a szigeteket. A természetes növényzet a trópusi esőerdő. Az átlagos évi hőmérséklete 28 °C. AusztráliaAusztrália felé terjeszkedik egy rendkívül kártékony hal, ami több napot is kibír a szárazföldön. és Új-Guinea között a jégkorszakban szárazföldi összeköttetés volt. Ennek következtében vannak olyan kengurufajok, amelyek megtalálhatók mind Ausztráliában, mind Új-Guineában. Összesen 56 erszényesA keleti erszényesnyest. emlősfaj él Új-Guineában. A fakúszó kenguruIlyen egy kenguru erszénye belülről. Új-Guinea egyik legismertebb és igen elterjedt állata. Pápua Új-Guinea nemzeti állatának számít az igen elterjedt Raggi-paradicsommadár, a helyiek nyelvén a kumul. Elterjedt állatok még a foltos kuszkusz, a vaddisznó, a kazuárfélék, kígyók, krokodilokKrokodilokkal őriznék a halálsorra került rabokat Indonéziában. , lepkék és varánuszfélék számos faja.

Pápua Új-Guinea

Pápua Új-Guinea

Pápua Új-Guinea

Pápua Új-Guinea

Pápua Új-Guinea

Images Of Papua New Guinea – Scene 1 from Michael Fletcher on Vimeo.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!