Pamukkale – Törökország természeti csodája

Cimkék: , , , , , , , ,

Pamukkale, mely szó szerinti fordításban “gyapotvárat” jelent, a világ egyik ritkaTöbb mint 80 éve nem járt ilyen ritka dögevő Romániában. csodája, és az UNESCO VilágörökségTimbuktu - a sivatag gyöngye. része. A természeti képződmény10 csodálatos hely - különleges természeti képződmények. Törökországban található, 20 kilométerre Denizli város10 szigetváros a világ minden tájáról. áA világ legnagyobb tavai. l. A hófehér mészkőmedencéket a földfelszín alól feltörő, kalcium-hidrogénkarbonátban és szén-dioxidban gazdag, körülbelül 35 °C forrásvíz hozta létre, amikor lezúdult a domboldalon. A helyet már az ókorban is látogatták mint gyógyfürdőt. Pamukkale környezetében több melegvízű forrás is található, melyet az újonnan épült gyógyfürdők és szállodák is használnak. Pamukkale emiatt a modern gyógyturizmus egyik célpontja lett.

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale jövője

Az üdülőhelyen megforduló nagyszámú turistaTöbb mint egymilliárd turista kelt útra 2012-ben. miatt egyre apad a Pamukkalét tápláló vízforrás, és a mészkőmedencék is elkezdtek elszíneződni, emiatt a török kormány intézkedéseket vezetett be a védelmében. Pamukkáléban csak kijelölt útvonalon lehet közlekedni, meghatározott medencékben lehet fürödni és kötelező a cipőt is levenni. Egyes tudósok véleménye szerint a mészkőmedencéket tápláló forrás sajnálatosan körülbelül 40 éven belül teljesen kiapadhat.

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale

Forrás:wikipedia.hu

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!