Őrült spanyol ünnepek

Cimkék: , ,

La Tomatina -a világ legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. paradicsomcsatája

La Tomatina, a világ legnagyobb paradicsomcsatája  minden év augusztusában megrendezésre kerül Bunolban. A kisvárost  ilyenkor elárasztják a La Tomatinára érkező emberekItt a legjobb nőnek lenni . . A fesztiválTöbb százezer állatot gyilkoltak meg a legnagyobb rituális fesztiválon Nepálban (18+). pontos eredete nem ismert de  az biztos, hogy a kezdte az 1940-es évekre nyúlnak vissza. Az egyik elmélet szerint, egy Franco tábornok elleni tüntetés adta az ötletet, más elmélet  szerint a helyi zöldségesek összevesztek, és és megdobálták egymást, és az az eset eredményezte a paradicsomcsatát. A La Tomatinán 140 tonna paradicsomot dobálnak szét a részt vevők, akik száma a több tízezret is elérheti.

Spanyol fesztiválok

Spanyol fesztiválok

Spanyol fesztiválok

Spanyol fesztiválok

Spanyol fesztiválok

Csecsemő-átugró fesztivál – különös ördögűzés

A csecsemő-átugró ünnepség vagy, ahogy a spanyolok hívják El Colacho fesztivál már 1620 óta minden évben megrendezésre kerül Castrillo de Murcia faluban. Az ünnepségen az egy évesnél fiatalabbak csecsemőEgy gyermekorvos szerint ezzel a módszerrel minden síró kisbabát meg lehet nyugtatni. ket lefektetik a földre, egy matracra, majd az ördög jelmezbe öltözött férfiak nekifutásból átugranak felettük. A különös fesztiválKülönös ünnep - a Majombüfé Fesztivál. célja, hogy megtisztítsa a kisbabákat a gonosztól és egész életen át megvédje  őket a betegségektől.

Spanyol fesztiválok

Spanyol fesztiválok

Spanyol fesztiválok

Spanyol fesztiválok

Pamplonai bikafuttatásHalálra öklelt egy bika egy férfit a spanyolországi bikafuttatáson. – hagyomány vagy kegyetlenség?

A San Fermin fesztivál keretében minden évben megrendezik a bikafuttatást. A baszkföldi Pamplonában megrendezett  fesztivál az egyik leglátványosabb és legmozgalmasabb ünnepség. A a helyiek a világ minden tájáról érkezett ezernyi turistával együtt ünnepelnek. A szűk utcákra kiengedett száguldó bikák előtt rohanó vörös kendős emberek  az életüket kockáztatják. A bikák elöl az arénáig szaladnak, ahol este rendezik meg a bikaviadalt. A futtatás során számos állat megsebesül, vagy eltöri a lábát.  Az 1 hétig tartó fesztivál ideje alatt 2 millió turista keresi fel a várost.  A veszélyesÉletképek az afrikai Kongó viharos életéből. ünnepségen 1924 óta eddig tizenöten vesztették életüket, de minden évben több százan sérülnek meg. Az állatvédő szervezetek  tiltakoznak a bikafuttatás és a bikaviadalok ellen, mivel a fesztiválok során már 40.000 állat pusztult el.

Spanyol fesztiválok

Spanyol fesztiválok

Spanyol fesztiválok

Spanyol fesztiválok

Spanyol fesztiválok


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!