Oroszlánok végeztek egy orvvadásszal Dél-Afrikában

Oroszlánok végeztek egy orvvadászattal gyanúsítható férfival egy dél-afrikai magánrezervátumban, az ország legnagyobb természetvédelmi területének, a Kruger Nemzeti Parknak a közelében. Három orvvadász hatolt be titokban a Limpopo tartománybeli Hoedspruit városVelence rejtett történelme és kevéssé ismert helyei egy csodálatos útifilmen. közelében lévő magánrezervátumba a hétvégén. Az egyik behatolót szétmarcangolták az oroszlánok, a másik kettőnek sikerült elmenekülnie. A rendőrség még nem végzett a holttest azonosításával, mivel az oroszlánok majdnem teljesen megették. A másik két orvvadász után még folyik a nyomozás– mondta el a rendőrség szóvivője, Moatshe Ngoepe.

Forrás: Wikimedia Commons/Ltshears – Trisha M Shears
Forrás: Wikimedia Commons/Benh LIEU SONG

Dél-AfrikaSorra pusztulnak el Afrika legöregebb és legnagyobb majomkenyérfái. egész területén virágzik az orvvadászatEgyetlen elefánt sem esett vadorzók áldozatául az elmúlt évben Afrika egyik legnagyobb rezervátumában. , mindenekelőtt elefántcsontot és orrszarvúMegölték az elefántcsont-kereskedelem elleni küzdelem élharcosát. tülköt keresnek a bűnözők. Már négy évtizede nemzetközi egyezmény tiltja az orrszarvútülökkel és elefántcsonttal való üzletelést, ám az újgazdag ázsiai országok csillapíthatatlan éhsége a gyógyhatásúnak és afrodiziákumnak tekintett testrészek iránt még most is több száz állat vesztét okozza minden évben Dél-Afrikában.

De nemcsak az elefántokEgyetlen elefánt sem esett vadorzók áldozatául az elmúlt évben Afrika egyik legnagyobb rezervátumában. és az orrszarvúk, hanem oroszlánok is veszélyben vannak. A nagymacskákTöbb mint kétszeresére nőtt a tigrisek száma Indiában. száma az elmúlt évtizedekben drámaian csökkent Afrika legtöbb vidékén, olyannyira, hogy egyes régiókban a kihalásKihalás fenyegeti az "élő kövületnek" számító kínai óriásszalamandrát. veszélye fenyegeti őket. Egyedül Botswanában, Namíbiában, Dél-Afrikában és Zimbabwében növekszik a számuk, ezekben az országokban bekerített vadvédelmi területen élnek az állatok. A kutatók szerint a jól finanszírozott és szervezett rezervátumok fontos szerepet játszhatnak az oroszlánok megmentésében.

Forrás: flickr/David Dennis
Forrás: Wikimedia Commons/Dayneferrera


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!