Óriási szíjhaltetemet találtak Kaliforniánál

Ritkán látottBizarr tengeri élőlény tetemét sodorta partra a víz a Harvey hurrikán után. tengeri teremtmény, egy 5,5 méteres szíjhalEgy ritkán látott mélytengeri élőlény elpusztult példánya sodródott partra Kaliforniában. ezüstösen csillogó tetemére bukkant egy tengerbiológiai intézet munkatársa KaliforniaEltűnhet a Folsom-tó, Kalifornia kilencedik legnagyobb víztározója. vizeiben búvárkodásBúvárok szabadították meg a cetcápát a rátekeredett kötéltől - elképesztő videó. közben.

JasmineSzerető gazdira lelt a felemás arcú, vak cica. Santanának 15 ember segítségére volt szüksége ahhoz, hogy partra vonszolja a kígyószerű állat tetemét. Santana kilencméteres mélységben fedezte fel az állatot, amikor munkatársaival a Toyon-öbölben búvárkodott. Megpróbálta egyedül partra vonszolni, de nem bírta.

A Catalina Island Marine Institute (CIMI) stábja egyedülállónak nevezte a vasárnapi felfedezést. „Soha nem láttunk még ekkora halat” – mondta Mark Waddington, a CIMI Tole Mour nevű hajóAz UNESCO szerint nem Kolumbusz Kristóf hajóját találták meg Haiti partjainál. jának kapitánya. „A legutóbbi szíjhal, amelyhez szerencsénk volt, egy méter hosszú volt.”

szijhal-2Forrás: Catalina Island Marine Institute

A szíjhalak csaknem ezerméteres mélységben élnek a nyílt tengeren, így igen ritkán látni őket. A CIMI szerint épp ezért csak alig tudni róluk valamit. A most talált halKülönleges, átlátszó halat fogtak Új-Zéland partjainál. vélhetőCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. en természetes okok miatt pusztult el. A tetemből szövetmintát vettek, és egy videofelvétellel együtt elküldték tanulmányozásra a Kaliforniai Egyetem Santa Barbara-i biológiai intézetének.

A szíjhalat kedden bemutatták a CIMI-be látogató diákoknak. A halat elássák a homokban, míg lebomlik, utána a csontvázat kiállítják. A szíjhalfélék a leghosszabb csontos halakTöbb ezer atlanti lazac jutott ki az óceánba egy megrongálódott akvafarmról. a világon, akár 15 méteresre is megnőhetnek. Vélhetően róluk születtek a tengeri kígyóRendkívül erős mérgű tengerikígyó bukkant fel egy kaliforniai strandon. król szóló legendák a történelem folyamán. (A legnagyobbA világ legnagyobb ócenáriuma Szingapúrban. halak a porcos halak közé sorolt cetcápák, azok akár 18 méteresre is fejlődhetnek életük során.)

Forrás:MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!