Olajban fuldoklik Peru amazóniai vidéke

Néhány nap leforgása alatt több mint háromezer hordó nyersolaj folyt szét a perui AmazóniaNem legenda, valóban létezik a forrásban lévő folyó Amazóniában. területén, beszennyezve az AmazonasKözzétették az első felvételeket az Amazonas folyó torkolatánál felfedezett hatalmas korallzátonyról. két fontos mellékfolyóját is. Január végén és február elején két olajszennyezésTöbb tízezer liter nyersolaj ömlött a tengerbe Kaliforniánál. történt PeruRejtélyes rajzot fedeztek fel a Nazca-vonalak közelében. északnyugati részén, a nyersolaj a Petroperu vállalat vezetékéből szivárgott. A szennyezésVérvörössé vált egy oroszországi folyó. két olyan folyóAz indiai szent Gangesz borzalmai (18+). t is érint, amelyet mintegy nyolc őslakos közösség használ vízforrásként. Az őslakosok vezetői elmondták, hogy a törzsek élete a szennyezettPripjaty - Ukrajna szellemvárosa. folyóktól függ.

Perui olajszennyezés

Perui olajszennyezés

A szennyezésért felelős Petroperu olajvállalat azt ígérte, hogy minden szennyezést eltakarítanak, valamint ételt és vizet biztosítanak a helyieknek, azonban a munkálatokat csak későn kezdték el és a cég vezetőit azzal is gyanúsítják, hogy gyerekeket is alkalmaztak a szennyezés feltakarítására. A Petroperu elnöke tagadta, hogy a cég gyerekeket vett volna fel a munkára. A vállalat elmondása szerint egyébként az első kiömlés egy földcsuszamlásHatalmas esőzések pusztítanak Peruban. miatt következett be, a másodiknak az oka azonban ismeretlen.

Perui olajszennyezés

VIDEÓ:

Az olajAz olajfeltárás áldozatai lehetnek Kongó ritka hegyi gorillái. a Petroperu 40 éves, már évtizedekkel korábban is elavultnak számított, olajvezetékéből szivárgott a földekbe majd a Morona és Chiriaco folyókba, ami megfertőzte az ott élő törzsek ivóvizét. Két helyen is megrepedt a vezeték néhány nap leforgása alatt és összesen több mint 3 000 hordónyi olaj folyt ki. Az őslakosok vezetője, Edwin Montenegro szerint nem sikerült még teljesen megtisztítani az olajjal szennyezett területeket. A perui Egészségügyi Minisztérium arról beszélt, hogy az ország öt kerületét fenyegető vízminőségi vészhelyzet miatt a Petroperu 17 millió dollár büntetésre is számíthat ha az emberek is megbetegszenek. A kormány környezetvédelmi ügynöksége, az OEFA kötelezte az olajvállalatot, hogy cserélje ki a vezeték érintett szakaszait és fokozottabban ügyeljen a karbantartásukra.

Perui olajszennyezés

olajszennyezes-3

Hasonló szennyezések sajnos nem ritkák Peruban. Az elmúlt öt évben 20 szennyezést dokumentáltak a vidéken. A perui őslakosokat tömörítő egyik szervezet, az Iaments Indigenous szerint a perui Amazonas csaknem kétharmada van az olajtársaságok kezében, mivel bérlik a limai kormánytól. Sok szervezet bírálja a perui kormányzatot, amiért szerintük szemet hunynak afelett, hogy az északi területeik egyszerűen tönkremennek az olajszennyezésekben, melyek visszafordíthatatlan károkat okoznak a növényA csodálatos Amazonas. - és állatvilágban.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!