Nyaraló családanya fotózott tornádót a Földközi-tengeren

Egy a vízA klímaváltozás miatt négy víztározó üresen áll Szabolcsban. felett kialakult tornádót, pontos nevén víztölcsért kapott le pár napja Isabelle Filippini, egy nyaraló családanya. A képen látszik, ahogy KorzikaBonifacio - Korzika festői szépségű városa. partjainál hirtelen kialakult légoszlop vizet szippant a magasba.

Víztölcsér

“A földA világűrből is jól láthatóak az ausztráliai tüzek. ön minden csendes volt. Ugyan az időjárásAz utóbbi 26 év legnagyobb vihara közelít Nagy-Britanniához. kicsit viharos volt a korábbi napokban, nem volt erős szélLátványos landolás - szivárvány és erős széllökések fogadták a repülőgépet. vagy eső. Rohantam a kamerámért, objektívet cseréltem, és lekaptam a jellegzetes tölcsért” – emlékezett vissza a nő a Daily Mailnek. Mint mondta, egész életét Korzikán töltötte, de nem látott még korábban víztölcsért.

A tornádót előidéző szelek úgy működnek, mint a porlasztó: a magasan fújó szelek egy zivatarkéményen keresztül felszippantják az alacsony szintek levegőjét, ez heves zivatarHatalmas felhőcunami söpört végig Sydney felett. kialakulásához vezet. A villámgyorsan forgó légoszlopok a viharfelhőHatalmas viharfelhő alakult ki Sydney felett. kből indulnak ki, majd érintkeznek a földfelszínnel. A felfelé mozgó levegő kialakítja a légörvényt, amiből viharfelhő születik; ebből kialakul a tölcsérforma, amely a következő fázisban eléri a földet. A pusztító hatású szélroham nem tart sokáig, egy tornádó átlagosan két-három percig létezik. Ezalatt felszippantja a földről a port és a törmeléket, illetve a szélVeszélyes mikrobákkal hintik be az Alpokat a Szahara felől érkező szelek. erősségétől függően mindent, amit meg tud mozgatni – ettől válik láthatóvá a tornádó keltette légáramlás. Az összeesés fázisában a tornádó alapterülete kisebb lesz, és a szél ereje is gyengülni kezd. A víztölcsér hasonlóképpen működik, csak éppen vizet szippant fel.

Forrás:Index


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!