Nevet keresnek a rendkívül ritka albínó orangutánnak

A nagyközönség bevonásával keresnek nevet annak az albínó orangutánnak, amelyet a hatóságok szabadítottak ki áprilisban a falusiak kezei közül Borneó szigetAz űrből származó, ritka anyagra bukkantak egy skót szigeten. ének Indonéziához tartozó részén, és bíztak az állatvédők gondjaira.

A fehérRendkívül ritka fehér zsiráfokat figyeltek meg Kenyában. bundájú, kékszemű, 5 év körüli nőstényt április 27-én fogták el egy eldugott falu lakói Borneó középső részén, Kapuas Hulu körzetben, a hatóságok két nappal később szabadították ki a ketrecből, amelybe a falusiak zárták.

Forrás: BOS FoundationEgy orangutánmenedéken kezdtek illegális erdőirtásba Borneó szigetén.

A rendkívül ritkaSúlyosan megromlott az egészségi állapota Malajzia utolsó hím szumátrai orrszarvújának. állatról most a Borneo Orangutan Survival Foundation Nyaru Menteng-i rehabilitációElvonóra került egy drogfüggő piton Ausztráliában. s központjában gondoskodnak, egy elsötétített lakóhelyet és napi 24 órás állatorvosi felügyeletet biztosítva számára. A természetvédelmi szervezet közölte, hogy fennállásának 25 éve alatt még sosem találkoztak fehér orángutánnal. Ázsia egyetlen nagytestű főemlősének szőre általában barnás-vöröses, szeme pedig sötét. A szervezet szerint ez a példány fajának nagykövete lehet, ezért jelentőségteljes nevet szeretnének neki adni. A nagyközönségtől várják az ötleteket.

Forrás: BOS Foundation

Az alapítvány szerint az albínó orangutánHamarosan visszatérhet a vadonba a világ egyetlen ismert albínó orangutánja. fajának nagykövetévé vált, ezért olyan jelentőségteljes nevet szeretnének neki, amely jól tükrözi mindazokat a kihívásokat, amelyekkel ezeknek az állatoknak szembe kell nézniük a vadonban. A szervezet szerint az albínó főemlőst feltehetőleg anyja védelmezte a vadonban, azonban elszakíthatták tőle. Egyelőre nem tudni, hogy visszatérhet-e valaha természetes élőhelyére. Az alapítvány május 14-ig várja a közönség névjavaslatait és a tervek szerint másnap hozza nyilvánosságra a döntését.

Forrás: BOS Foundation

Az 1973 évi 290 ezerrel szemben, jelenleg 100 ezer orangután élhet BorneóElpusztult az egyik utolsó szumátrai orrszarvú Borneón. n, számuk 2025-ig 47 ezerre csökkenhet természetes élőhelyük zsugorodása miatt a Természetvédelmi Világszövetség szerint. Az orangutánt kihalásKihalt a nyugati fekete rinocérosz . fenyegette fajként tartja nyilván a Természetvédelmi Világalap, a WWFNepálban tíz év alatt megduplázódott a vadon élő tigrisek száma. .


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!