NASA: a Marsra lépést nem kerülheti el az ember

Nem kerülheti el az ember, hogy a 2030-as évek végéig a Marsra ne lépjen, az Egyesült ÁllamokMagyarországról is követhető a teljes napfogyatkozás. számára pedig ez még prioritás is – jelentette ki hétfőn Charles Bolden, az amerikai űrkutatási hivatal (NASAKiderült, mik rejlenek a Jupiter színes felhői alatt. ) igazgatója egy washingtoni tudományos konferencián.

“Egy MarsFolyékony víz lehet a Marson. -misszió ma az emberiség számára a legfőbb űrkutatási cél és prioritás a NASA számára is. Kutatási programunkat teljes egészében ennek a célnak az eléréséhez igazítottuk” – hangoztatta a NSA vezetője.

Mars

A NASA az űrhajósokkal végrehajtandó Mars-program egyik első lépéseként azt tervezi, hogy 2025-ben elfog és eltérít egy aszteroidát. Ugyancsak a projekt részeként Scott KellyVisszanyerte eredeti magasságát az űrhajós, aki közel egy évig volt a Nemzetközi Űrállomáson. űrhajós 2015-ben egy egész évet tölt a Nemzetközi ŰrállomásKinyílt az első virág a világűrben. on (ISS), és ezzel lehetővé teszi az amerikai orvosoknak, hogy tanulmányozzák a tartós súlytalanságnak az emberi szervezetre gyakorolt hatását. Az ISS személyzetének tagjai most hathónapos váltásokban dolgoznak.

A Mars-utazásnak azonban egyelőre több komoly műszaki-tudományos akadálya van. Ezek egyike, hogy még nem épült olyan űrhajó, amely képes lenne egy irányban hét hónapig repülni. Nem világos az sem, hogy az emberi szervezet hogy reagál majd az utazás közben kapott sugárzásra, mint ahogyan az sem, hogy az űrhajósok hogy lesznek képesek létezni a “vörös bolygó” felszínén.

Mars

Bolden azonban, a Holdra szállás tapasztalataira hivatkozva, derűláRejtélyes tó keletkezett a tunéziai sivatagban. an nyilatkozott a technikai nehézségek megoldásának kilátásairól és hangoztatta, hogy a NASA-nak minden idejét és minden dollárját a FöldRátaláltak a Föld eddig ismeretlen kísérőjére. körüli alacsony pályán való keringés, valamint a Holdon túlra jutás műszaki lehetőségeinek kifejlesztésére kell fordítania.

Az Egyesült Államok az egyetlen ország, amelynek sikerült automataEgy különleges automata, ami ételhez juttatja az éhező kutyákat, műanyag palackokért cserébe. szondákat eljuttatnia a Marsra. Legutóbb 2012 augusztusában a CuriosityFolyékony víz lehet a Marson. kutatójármű jutott el a bolygó felszínére.

A Curiosity és tartozékainak tömege azonban csak egy tonna volt, az emberi életfeltételek kialakításához azonban legkevesebb 40 tonnányi hasznos teherre lenne szükség. John Grunsfeld, a NASA tudományRátaláltak a Föld eddig ismeretlen kísérőjére. os igazgatója nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az emberi Mars-missziót egy újabb automata eszköznek a bolygóKiderült, mik rejlenek a Jupiter színes felhői alatt. ra szállítása előzné meg, amely vízEgyértelműen víz létezését bizonyítja a NASA által talált lelet a Marson. után kutatna, és támpontként szolgálna a leendő expedíció navigálásánál is. – Írta az MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!