Megkezdték a világ második legnagyobb vízi erőművének építését

Mintegy százezer embert költöztetnek el lakóhelyéről KínaGigantikus csatornarendszer épül Kínában. Szecsuán és Jünnan tartományában a világ második legnagyobb vízi erőművének építése miatt, amely szerdán kezdődött meg a JangceGigantikus csatornarendszer épül Kínában. folyó felső folyásánál.

Fotó: Xinhua/Zhao Yun

A Csinsa folyóGigantikus csatornarendszer épül Kínában. n épülő Pajhotan (Baihetan) erőmű teljes kapacitása 16 millió kilowatt lesz, és a várakozások szerint évente 60 milliárd kilowattóra áramot termel, ami PekingÉpül Peking legmagasabb, 528 méter magas felhőkarcolója. 2015. évi áramfogyasztásának kétharmadát teszi ki. Az erőmű gátja 300 méter magas lesz.

Az erőmű a tervek szerint 2021-ben kezdi meg részlegesen a működését, majd teljes kapacitáson 2022-től üzemel.

A Pajhotan egyike a Csinsa folyó alsó folyására tervezett négy vízi erőműnek. Kettő már 2013-ban és 2012-ben elkészült. A négy erőmű összkapacitása több mint 46 millió kilowatt lesz, és 190 milliárd kilowattóra energiát fognak évente termelni, ami a duplája annak, amennyit a Három-szurdok erőmű, a világ jelenlegi legnagyobb vízi erőműve termel.

Fotó: Xinhua/Zhao Yun

Az új vízi erőmű által mintegy 20 millió tonna szén elégetését képesek kiváltani, ezáltal évi 52 millió tonnával csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást.

Légi felvétel az épülő erőműről:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!