Megépítették a világ eddigi legnagyobb mélytengeri járművét

KínaHegyekben állnak Kínában a roncsbiciklik. megépítette a világ legnagyobb, ember szállítására alkalmas mélytengeri merülő járművét. A saját fejlesztés alapján készült kabin egyszerre három embert képes 10 ezer méternél is mélyebbre szállítani.

A Kínai Tudományos Akadémia fémkutatással foglalkozó intézete kutatóinak nyilatkozata szerint a titánHamarosan belezuhan a Szaturnuszba a Cassini űrszonda. ötvözetből készült jármű a legnagyobb beltérrel és szállító kapacitással bír a vetélytársai között.

A Kínai Tudományos Akadémia új mélytengeri merülőeszköze Fotó: Chinese Academy of Sciences

A gömb formájú kabinnak, amely már túlesett a hidrosztatikusnyomás-teszteken, három megfigyelő ablaka van. Mivel az átmérője kevesebb mint két méter, a legénység tagjai ülve, vagy guggolva utazhatnak csak benne.

Már elvégezték a merülőeszközA neandervölgyiekhez köthető eddigi legrégebbi faeszközöket tárták fel. üzemi próbáit. Fotó: Chinese Academy of Sciences

Üzemképes állapotában a jármű le tud majd merülni a Csendes-óceánban található Mariana-árokba is, ahol a legénység kutatásokat végezhet.

Kína nem először végezne kutatásokat a FöldEgy frissen felfedezett kisbolygó száguld el a Föld közelében. legmélyebb pontján: 2012 júniusában a távol-keleti ország első utasszállító merülője kategóriájában világrekordot döntve 7062 méter mélységig ereszkedett az árokban. Kína ezzel az Egyesült ÁllamokMagyarországról is követhető a teljes napfogyatkozás. , Oroszország, Franciaország és JapánJapán legnagyobb korallzátonyának mindössze egy százaléka egészséges. után ötödikként küldött embereket az óceán mélyére, és a tengerfenék 99,8 százalékának feltérképezésére képes.

Becslések szerint az újonnan épített kabin teljes útideje a 10 órát is meghaladhatja – ennyi idő alatt ereszkedik le és jön fel újból a 10 ezer méter alatti mélységből, ami komoly mentális és fizikai tehertételt jelent majd a legénység tagjai számára.(MTI)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!