Megdöbbentő légi felvétel készült a cunamit okozó indonéziai vulkánkitörésről

Az elmúlt év során az indonéziai Anak KrakatauFeltérképezték a cunamit okozó Anak Krakatau vulkán víz alá került részeit. vulkán"Vulkáni köddel" borította be a távoli Marshall-szigeteket a hawaiin tomboló tűzhányó. több alkalommal is kitört, aktivitása pedig egyre csak fokozódik. Legutóbb kitörése súlyos következményekkel és sok halálos áldozattal járt, a tűzhányó pusztító szökőárt okozott a Szumátrát és Jávát elválasztó Szunda-szoros partjainál. A vulkán nagy része a szombati kitörés miatt beomlott, s ez okozta a pusztító cunamit.

A hatóságok beszámolói szerint a rossz időjárási viszonyok és a vastag hamuréteg nehezítik a vulkán vizsgálatát, ezért egyelőre nem tudják biztosan megállapítani, várható-e újabb kitörés vagy szökőárÚj fajok százai érkeztek a cunamiszeméttel az Egyesült Államokba. .

New footage shows powerful eruption of Indonesia’s Krakatau volcano

New footage shows powerful eruption of Indonesia’s Krakatau volcano 😲😲

Credit: Newsflare

Közzétette: NTD Television – 2018. december 27., csütörtök

A természeti katasztrófának már több mint 400 halálos áldozata van. Segélyszervezetek a túlélő80 órát töltött a romok alatt egy nepáli túlélő. kön próbálnak segíteni, amit megnehezít a víz- és gyógyszerhiány is. “Nagyon sok gyerekArdi Rizal - az indonéz kisfiú, aki 2 évesen 40 szál cigarettát szívott. beteg, lázasak, fáj a fejük és nincs elég vizük” – mondta Rizal Alimin, az Aksi Cepat Tanggap civil szervezet orvosa.

A cunamiNagy erejű földrengés rázta meg Japánt. váratlanul csapott le a Szumátrát és Jávát elválasztó Szunda-szoros partjainál. A legfrissebb adatok szerint a halálos áldozatok száma 429, a sérülteké 1485, 154 személyt pedig eltűntként tartanak nyilván.

Az Anak Krakatau (azaz Krakatau gyereke) vulkán kitörése nyomán keletkezett szökőár épületek százait döntötte romba SzumátraSzázezer ember korai halálát okozhatta a gyilkos füst Délkelet-Ázsiában. déli partjánál és Java nyugati csücskénél. Több ezren menekültek el otthonukból, sokan még mindig félnek visszatérni. A kormány két hajót is indított a szumátrai partok közelében lévő szigetekhez, ahol a lakosságot a katasztrófaRémisztő perceket rögzített egy nepáli köztéri kamera [Videó]. elzárta a külvilágtól. A mentőcsapatok közutakon próbálnak eljutni a katasztrófa sújtotta területekre, kotrógépekkel és más nehézgépekkel takarítják el a törmelékeket, egyesek puszta kézzel dolgoznak. A mentők kutyákat és drónokat is bevetettek.

Szakértők szerint a szombati katasztrófa az Anak Krakatau mérsékelt kitörése miatt történt: ezért ugyanis beszakadt a vulkán tenger1500 éve nem tapasztalt oxigénhiány alakult ki a Balti-tenger partjainál. alatti oldalfala, és ez okozta a szökőárt. Az Anak 1928 táján alakult ki a híres Krakatau egyik kitörésekor keletkezett új kráterHatalmas kráter keletkezett vasútépítés közben egy kínai városban. éből. A Krakatau 1883. évi kitörésekor 36 ezer ember halt meg.

Forrás: Wikimedia Commons/Thomas.Schiet 

2018 második felében ez a harmadik súlyos szerencsétlenség Indonéziában, miután júliusban és augusztusban súlyos földrengésRémisztő perceket rögzített egy nepáli köztéri kamera [Videó]. pusztított LombokMegemelte a földrengés Lombok szigetét. szigetEgy teljes szigetet evakuálnak Vanuatun egy kitörni készülő vulkán miatt. én, majd szeptemberben a celebeszi Paluban egy szökőár miatt 2200 ember halt meg, és ezrek váltak eltűntté.

Forrás: flydime/flickr/Wikimedia Commons

Korábban, 2004. december 26-án óriás cunami pusztított az Indiai-óceán partjainál, akkor 220 ezren haltak meg, közöttük 168 ezren Indonéziában.

A 17 ezer szigetből álló IndonéziaTíz évvel a földrengés után találták meg indonéz szülők a lányukat. három nagy tektonikai lemez találkozásánál, a csendes-óceáni TűzgyűrűEgy teljes szigetet evakuálnak Vanuatun egy kitörni készülő vulkán miatt. ben fekszik, ahol gyakoriak a földrengések és a vulkánkitörések. Összesen 127 aktív vulkán van az országban.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!