Már luxusjurtában is megszállhatunk az Alpokban

Cimkék: , , ,

A 3257 méter magas Dents-du-Midi (A dél fogai) lábánál 1400 méteren helyezkedik el a Whitepod resort, melynek különlegessége abban rejlik, hogy alpesi rönkházak helyett, luxusjurtákban tölthetjük az éjszakákat. A recepciónak és étteremnek helyet adó főépület (amely egyébként egy 17. században épült menedékház felújításából született) felett összesen 15 félgömb alakú, garzonlakás méretű, egyenként 40 négyzetméter alapterületű sátor helyezkedik el a hegyoldalban. A parkolóból, recepcióról motorosLeállította forgalmat a motoros, hogy megmentsen egy kiscicát. szánkóval viszik fel a 150 méterrel magasabb fekvő különlegesMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. épületekhez a poggyászunkat, a látogatók pedig hátizsákot, fejlámpát és térképet kapnak, majd a hó mennyiség és edzettség függvényében, gyalogosan 10-15 perc múlva érik el szállásukat. A sátrak antik bútorokkal és a korabeli régiós enteriőröknek megfelelően vannak berendezve. Viharlámpások, vastag puha szövetek, állatbőrök, tömör fabútorok, régi sílécek és egyéb jellegzetes tárgyak díszítik a falakat. A melegről kandallók gondoskodnak, így akár 25 fokosra is felfűthetjük a félgömböket. A víz egyenesen egy közeli forrásból érkezik, útközben megfelelő hőmérsékletűre felmelegítve.

Luxusjurták az Alpokban, a Whitepod szállások

Luxusjurták az Alpokban, a Whitepod szállások

Mivel a Whitepodot általában a városEgy egész város épületei dőlnek Brazíliában. zajából menekülő emberekWorld Press Photo 2011. választják, illetve az üdülő az öko-luxusFöldalatti luxushotel épül Sanghajban. kategóriában versenyez, így fenntarthatóság jegyében áram és wi-fi szándékosan nincs (csak a főépületben). A szállásokról a völgy felé néző „ablakok” és terasz nyújtanak felejthetetlen panorámát a havas csúcsokra, fenyőerdőkre és a hegyFuji - Japán szent hegye. lábánál elterülő genfi Königssee - Németország legszebb tava. ra. A Whitepod az öko-hoteleket tömörítő „Eco Luxury retreats of the World” tagja. Európában mindössze négy ilyen minősítésű szállás található, de közülük is a svájci „sátorszálloda” a legkülönlegesebb. A komplexum 2005-ben elnyerte a fenntartható turizmust elismerő „World Prize for Sustainable Tourism” díjat. A szállás mindent megtesz azért, hogy a lehető legkisebbA világ legkisebb kutyája. kihatással legyen környezetére. Helyi forrás biztosítja a vízellátást, energiatakarékos LED izzókat használnak, víztakarékos csapokat, szelektív szemeteseket, 100%-ban lebomló tisztítószerek, és újrahasznosított papírt használnak. A sátrak színűkben is beleolvadnak a környezetükbe, télen fehérek, míg nyáron zöldek.

Luxusjurták az Alpokban, a Whitepod szállások

Luxusjurták az Alpokban, a Whitepod szállások

Luxusjurták az Alpokban, a Whitepod szállások

Luxusjurták az Alpokban, a Whitepod szállások

Luxusjurták az Alpokban, a Whitepod szállások

whitepod-4

Whitepod Resort

whitepod-3

whitepod

whitepod-5


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!