Magára talált az alaszkai vadvilág az Exxon Valdez-katasztrófa óta

Teljesen talpra álltak a kulcsfontosságú vadvilág-populációk, amelyek a legnagyobbA világ legnagyobb ócenáriuma Szingapúrban. mértékű pusztulást szenvedték el az Exxon Valdez teherhajó 1989-es tengeri katasztrófája következtében. – közölte az amerikai igazságügyi minisztérium. Az olyan fajok, mint a tengeri vidraÍgy tanul úszni az árva vidrakölyök. vagy a tarka réce populációjának nagysága elérte “a természeti katasztrófaPanaszt emelt a Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófát okozó brit BP. előtti szintjét”. A hatóságok lezárták az ügy bírósági dossziéját, nincs többé alap arra, hogy a kőolajPanaszt emelt a Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófát okozó brit BP. óriással szemben további kártérítési igénnyel lépjenek fel.

7

2006-ban az igazságügyi tárca újabb bírságot helyezett kilátásba, ha a tarka réce és tengeri vidraAz európai vidra - a ritkán megfigyelhető veszélyeztetett faj. populációs központjaként számon tartott Vilmos-herceg-öbölben nem áll talpra teljesen a vadvilág. A tudósok azonban megállapították, hogy eme fajokat a talajba beivódott kőolaj biológiailag már alig érinti. Ennek megfelelően a (szövetségi és az alaszkai) kormány úgy döntött, visszavonja a 2006-ban előterjesztett követelését arról, hogy az Exxon finanszírozza a földalatti olajfoltok biológiai helyreállítását – olvasható a minisztérium közleményében.

Az Exxon Valdez teherhajó 1989-es katasztrófájának következményei

Az Exxon Valdez teherhajó az alaszkai Vilmos-herceg-szorosban futott zátonyra 1989. március 24-én, rakományából 42 millió liter nyersolaj ömlött a tengerbe. Az olajszennyezésPanaszt emelt a Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófát okozó brit BP. 2400 kilométer hosszú tengerpartot érintett, 28 ezer négyzetkilométernyi területet, ahol számos nemzeti parkA Carlsbad Caverns Nemzeti Park. és vadvédelmi rezervátum terül el. Kétszázötvenezer tengeri madárMadarak százainak rejtélyes pusztulását vizsgálják a szakemberek Amerikában. , 2800 tengeri vidra, 300 fókaLátványos vadászat - strandolók között cikázott az éhes fóka. , 250 sas és 22 kardszárnyú delfinMegkezdődött az éves delfinöldöklés Japánban. , valamint lazacok és heringek tömegének pusztulását okozta. Közvetve 28 állatfaj szenvedett kárt, populációjuk helyreállását, a növény- és állatvilág teljes regenerálódását több mint három évtizedre becsülték.

Exxon Valdez, 1989

Exxon Valdez, 1989

Exxon Valdez, 1989

Exxon Valdez, 1989

Exxon Valdez, 1989

Exxon Valdez, 1989

Exxon Valdez, 1989

Exxon Valdez, 1989

Becslések szerint még 2010-ben is 87 ezer liternyi olaj volt az alaszkai homokba és talajba beivódva, a szennyezettség mértéke évente csupán 4 százalékkal csökken. Ez volt az Egyesült ÁllamokÚj fajok százai érkeztek a cunamiszeméttel az Egyesült Államokba. történetének legsúlyosabb katasztrófája 2010-ig, a BPMinden idők legnagyobb kártérítését kell fizetnie a BP-nek. Deepwater HorizonMinden idők legnagyobb kártérítését kell fizetnie a BP-nek. olajplatformja okozta kőolajszennyezésig a Mexikói-öbölben. Az Exxonnak több mint 4 milliárd dollárjába kerültek a természeti katasztrófa miatt fizetett különféle kártérítések és a nyersolaj eltakarítása.

A Vilmos-herceg-szoros egy 2011-es turistafelvételenHa érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!