Liger született egy oroszországi állatkertben

Különleges állat, tigrisTíz érdekes tény a kihalás szélére került nagymacskákról. és oroszlánTíz érdekes tény a kihalás szélére került nagymacskákról. keveréke (ligerA világ legfurább keverék állatai. ) született egy vándor állatkertben a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu közelében. Az állatkert igazgatója, Erik Airapetjan elmondta, hogy Cár, a különleges vadállatPandaikrek születtek az USA-ban. már 2,5 Hóban játszó szibériai tigrisek - lenyűgöző drónvideót készítettek egy kanadai állatparkban. napos. Anyja az állatkert egyetlen tigrise, Hercegnő, apja pedig Cézár, az oroszlán. A két ragadozó “hosszú időn át élt egymás mellett, jól ismerték egymást”.

liger-2

Cár kecsketejjel táplálkozik. A kölyök az oroszlánokhoz hasonlóan bézs színű, arcán a tigrisekre jellemző csíkokkal. Az igazgató szerint az állat jelenleg nem nagyobb, mint egy nagyobb macskaA világ legkövérebb macskái. , de egy kifejlett liger még nagyobb és még nehezebb lesz, mint szülei. Egy kifejlett liger több mint 400 kilogrammra is megnő, míg egy felnőtt tigris 300, egy oroszlán pedig 250 kilogramm.

Az oroszlán apától és tigris anyától származó állatok nagyon ritkák, vadon gyakorlatilag sohasem születnek, a tigrisekKihalás szélén állnak a nagymacskák!. ugyanis Ázsiában, az oroszlánokKihalás szélén állnak a nagymacskák!. pedig Afrikában honosak. Jelenleg mintegy 20 liger él világszerte. A világ legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. ragadozó macskájának hivatalos rekordját egy Herkules névre hallgató, amerikai liger tartja. A GuinnessOttavia - a világ legnagyobb pizzája. RekordokA legújabb elképesztő Guinness Rekordok. könyvében bejegyzett rekordBaldwin Street - a világ legmeredekebb utcája. szerint 418 kilogrammos és 3,33 méter hosszú. Külön fajként tartják számon a tigris apától és oroszlán anyától születő utódokat: a tigronokat.

ligerLiger (Forrás: Wikipedia/Hkandy)

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!