Létrehozták a világ legnagyobb tengeri rezervátumát

A világ legnagyobbSherman tábornok - a legnagyobb térfogatú fa a világon. , 1,5 millió négyzetkilométeres tengeri rezervátumA világ egyik legnagyobb tengeri rezervátumát hozzák létre a gyönyörű Cook-szigeteknél. át hozta létre HawaiiEvezés az aktív Kilauea vulkánnál. körül az amerikai elnökMiért lett kopasz az exelnök, George Bush?. . Barack Obama egy pénteki rendeletével több mint négyszeresére növelte az elődje, George W. Bush által még 2006-ban létesített Papahanaumokuakea Marine National Monument területét, és ezáltal a Hawaii-szigeteket övező zóna váltotta fel a világ legnagyobb védettMegszüntetik a Yellowstone Nemzeti Parkban élő grizzly medvék védettségét. tengeri területeként a Cook-szigekeknél, az Új-Zéland társult államánál elterülő nemzeti parkot.

Tengeri rezervátum
Fotó: NOAA

Tengeri rezervátum
Fotó: U.S. Fish & Wildlife Service – Pacific Region/flickr.com

A Fehér Ház szerint a megnagyobbított nemzeti parkGlacier Skywalk - üvegkilátó a gyönyörű Jasper Nemzeti Parkban. több mint 7000 fajnak ad otthont, ezek egyharmada csak a Hawaii-szigeteknél honos. A védett fajok közé tartozik egyebek közt ötféle tengeri teknősVisszatértek Ciprusra a korábban szinte teljesen kipusztított teknősfajok. és több albatroszféle. A halászatot a hawaii vizek 60 százalékán betiltó intézkedéssel védeni akarják a tengerMagára talált az alaszkai vadvilág az Exxon Valdez-katasztrófa óta. alatti vulkánokat és a korallzátonyokat is az ártalmas hatásoktól.

Tengeri rezervátum
Fotó: Wikipedia/NOOA

A második világháború alatt számos csataA manilai mészárlás - a II. világháború egyik legborzalmasabb csatája. színteréül szolgáló térségben sok lelőtt repülőgép és elsüllyesztett hajó, köztük egy amerikai repülőgép-hordozó roncsa található a tengerfenéken. Bár ezek nem esnek védelem alá, a tudományVisszatért a nyolc hónapos elszigeteltségből a Mars kutatócsapata. számára értékes objektumok.

A pénteki rendelet nyomán az Egyesült ÁllamokÉszak-Amerika lélegzetelállító tájaira kalauzolnak el a világjáró fotós gyönyörű fotói. védett tengeri területeinek 98 százaléka található a Hawaii-szigeteknél. A Fehér Ház hangsúlyozta, hogy az intézkedés a Hawaii-szigetekÉvente több mint 835 millió dollárt érő áradásvédelmet biztosítanak a hawaii korallzátonyok. őslakosainak tett gesztusnak is tekintendő, mivel az ő szemükben szentnek számítanak a szigeteket övező tengerekHiába titokzatosak az óceánok, csak csekély részük maradt érintetlen vadon. .

Tengeri rezervátum
Fotó: Paulo Maurin/ NOAA

Tengeri rezervátum
FotóU.S. Fish and Wildlife Service Headquarters

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!