Leopárdokkal népesítenék be a Kaukázust

Három, fogságban született perzsa leopárdKülönleges nevet kaptak a Nyíregyházi Állatpark perzsa párduc ikrei. ot engedtek szabadon a Kaukázus északi, Oroszországhoz tartozó részén, hogy újra meghonosítsák a térségben a ragadozót, amely teljesen eltűnt az elmúlt évtizedekben a vadászat miatt. Viktoria, Ahun és Killi az első három leopárdPerzsa leopárd született a Miskolci Állatkertben. , aki a visszatelepítési program fontos állomásaként bevehette magát a vadonba a SzocsiIlyen volt a téli olimpia nyitóünnepsége Szocsiban. Nemzeti ParkAusztriában fedezték fel Európa legöregebb, 546 éves bükkfáját. hoz tartozó területen.

leopard-3Fotó: WWFIsmét bölények kóborolnak a Déli-Kárpátokban - sikeresnek bizonyult a visszavadítási program.

leopard-4Fotó: WWF

A vadmacskákat helikopterrel, majd teherautóval szállították leendő lakhelyükre, ahol remélhetőleg egy új populáció kezdetét jelentik. A 2005-ben indult újrahonosítási projekt részeként 14 perzsa leopárd született egy Szocsi melletti tenyésztőközpontban, amely Iránból és Türkmenisztánból kapott két-két leopárdot. A pénteken kihelyezett leopárdok 2009-ben jöttek világra. A fogságban született állatokat úgy nevelik, hogy hozzászokjanak az erdei élethez.

leopard-2Fotó: WWF

VIDEÓ:

Szakértők szerint legalább 50 felnőtt leopárdra van szükség egy stabil populáció létrehozásához. A vadonba kihelyezett ragadozók túléléséhez megnövelték a térségben élő zsákmányállatok számát, és intézkedéseket hoztak az orvvadászatDrámai mértékben csökkent az erdei elefántok száma. ellen. Természetvédők ezer körülire becsülik a világon jelenleg élő perzsa leopárdok számát. A faj eltűnt Oroszországból, Törökországból és Grúziából a vadászat és a természetes élettér szűkülése (erdőirtásEgy orangutánmenedéken kezdtek illegális erdőirtásba Borneó szigetén. ) miatt. A WWF OroszországÁtköltöztetik az orosz "cetbörtönben" tartott kardszárnyú delfineket és belugákat. felhívta a figyelmet, hogy most is vannak tervek szállodák és sípályák építésére a védett övezetekben.

leopardFotó: Wikipdia/Tamar Assaf

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!