Lenyűgöző mélytengeri korallkerteket és ismeretlen ökoszisztémákat fedeztek fel Ausztráliában

Lenyűgöző mélytengeri korallkerteket fedeztek fel a kutatók a délnyugat-ausztráliai Bremer Tengeri Park vízKülönleges fotók, amiken egyszerre látható a víz feletti és víz alatti világ. alatti kanyonjaiban. A Nyugat-Ausztráliai Egyetem által vezetett expedíció során a szakemberek egyebek között virágállatokat, tengervíz- és geológiai-mintákat gyűjtöttek be nagyjából 4000 méter mélyről kezdődően egészen a felszíntől számított 200 méterig – olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

Forrás: UWA

Az expedíciót vezető Julie Trotter elmondta, hogy a Bremer kanyonA kazahsztáni Charyn Kanyon. függőleges szikláit és hegygerinceit lenyűgöző mélytengeri korallokElképesztő time-lapse videó korallok mozgásáról. borítják, amelyek gyakran megannyi organizmusnak adnak otthont, apró ökoszisztémák sokaságát alkotva.

A szakember, aki az egyetem földtudományi és oceanográfiai intézetének munkatársa, hozzátette, hogy az expedíciónak köszönhetően szerzett új információk jelentősen segíteni fogják ezeknek a korábban ismeretlen ökoszisztémáknak a jobb megértését és megóvását.

Az Ausztráliát övező óceánok mélyebb vizeinek nagy része még felfedezésre vár. A mostani, a Schmidt Óceánkutató Intézettel közös expedíció keretében a Bremer, Leeuwin és Perth kanyonokat térképezték fel a kutatók. Malcolm McCullochAz amerikai parti őrség 100 évvel ezelőtt elsüllyedt hajóját találták meg Kaliforniában. , az egyetem munkatársa szerint a mostani felfedezésnek globális jelentősége van, mivel az Ausztráliát övező vizek az Antarktiszt körülölelő Déli-óceánnal vannak összeköttetésben és az összes jelentős óceánra hatással vannak, valamint a bolygó éghajlati rendszerének szabályozásáért is felelnek.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!