Lenyűgöző és egyben félelmetes útvonal vezet fel a Nyugati-Ghátok őrtornyára

IndiaEgy indiai férfi ötszáz hektár dzsungelt teremtett egymaga. Mahárástra államában a kalandorok legfőbb úti célja a Prabalgad erődPrabalgad erőd - őrtorony a Nyugati-Ghátokban. , vagy más névén Kalavantin DurgPrabalgad erőd - őrtorony a Nyugati-Ghátokban. , mely egy őrtorony volt több száz évvel ezelőtt a Nyugati-Ghátokban.

A Nyugati-Ghátok vagy másik ismert nevén Szahjadri-hegység egy hegyvonulat az indiai szubkontinens nyugati partvonala mentén. Mintegy 60 000 négyzetkilométernyi területet foglal el, átlagos kiemelkedése 1200 méter. Ez az egyike a világ nyolc nagy biodiverzitás-gyűjtőjének: több mint 5000 virágos növényAlnwick Poison Garden - a világ legmérgezőbb kertje. faj, 139 emlősfaj, 508 madár- és 179 kétéltűfaj otthona, s legalább 325 veszélyeztetett faj él itt.

A 700 méter magas Prabalgad erődből bámulatos kilátás tárul a túrázók elé, de a feljutás egyáltalán nem egyszerű. Egy rendkívül meredek úton, sziklába vájt lépcsőkön lehet a Kalavantin Durg csúcsát elérni. Nincs sem korlát, sem biztosító kötél, így a mászás nagy odafigyelést és kitartást igényel, főleg esőA világ legcsapadékosabb települése, ahol évente 11 860 milliméter eső esik. s időben, ám azt mondják, hogy az élmény minden nehézségért kárpótolja az ide utazókat. Többen azonban úgy vélekednek, hogy az útvonal túlságosan veszélyesSzokatlanul közel került egymáshoz egy fel- és egy leszálló repülő [videó]. és a túrázók az életüket kockáztatják a megmászásával.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!