Kutyák segítik az autista gyerekeket egy chilei fogorvosi klinikán

A fogorvosi vizsgálatokat a legtöbb gyerek200 millió gyerekmunkást dolgoztatnak a világon. nem szereti, de kifejezetten igaz ez az autizmussal küzdő gyerekekre. Zavarhatják őket az arcukba világító fények, és ijesztő lehet számukra a műszerek hangja is. Előfordulhat, hogy csak nyugtató beadása után lehet őket kezelni. Egy chilei fogorvosi klinikán éppen ezért kutyákA világ legcsúnyább kutyája 2014-ben. segítik őket megnyugtatni a kezelések alatt. Terápiás kutyákat sok országban alkalmazzák az autizmussal élő gyerekekAhol a gyerekek alszanak - James Mollison meghökkentő fotói. és egyéb rendellenességekkel élő emberek megnyugtatására.

A Chilében élő Raul Varela azután kezdett foglalkozni a témával, miután észrevette, hogy autistaTerápiás kutya, aki szörfözve segít a legkülönfélébb betegségekben szevedőknek. gyermekének javultak a társas kapcsolatai, a család labradorTöbb száz életet mentett meg a kutya, aki kiszagolja a daganatokat. retrieverével töltött idő hatására. Varela otthagyta a munkahelyét és megtanult terápiás kutyákat kiképezni kifejezetten az autista gyerekek megnyugtatására. Megalapította a Junto a Ti , az az a Melletted nevű szervezetet, amely arra specializálódott, hogy autizmussal élő gyermekeknek nyújt kutyakíséretet a fogorvoshoz. A szervezet kizárólag szukákkal dolgozik, mert azokat könnyebb kiképezni erre a speciális feladatra.

Ahhoz, hogy egy kutyaÁllatok fürdetés előtt és után - aranyos fotóválogatás. alkalmas legyen autista gyerek fogorvoshoz kísérésére, el kell viselnie a sikítást, a fúró hangját és képesnek kell lennie nyugodtan feküdni a gyerek ölében, még ha a szőrét vagy épp a fülét huzigálják is. Varela kutyái eddig ötven gyereknek segítették átvészelni a kezelést egy Santiago de ChileMegfejtették a földönkívülinek hitt chilei minimúmia titkát. -i Egyetem fogorvosi klinikáján, amely alkalmanként 45 chilei pesót fizet a terápiás kutyákért.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!