Középkori torony Frankfurt felhőkarcolóinak árnyékában

Frankfurt belvárosában, modern felhőkarcolóTöbb, mint 1000 méteres felhőkarcoló épül Szaúd-Arábiában. k árnyékában áll egy a 15. század elején épült toronyEmberi koponyákból emelt tornyot tártak fel a régészek Mexikóban. , az Eschenheimer Turm, mely a város1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. egykori védműrendszerének egyik fennmaradt kapuja.

Frankfurt

Frankfurt, az egykori német császári koronázóvárosMumbai legkülönlegesebb látnivalói. , ma már nem csak NémetországEast Side Gallery, a berlini fal még álló szakasza. , de Európa egyik legfontosabb pénzügyi, közlekedési, kereskedelmi és kulturális központja. A város képéhez ma már hozzátatoznak az egyre magasodó felhőkarcoló1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. k. Frankfurt az egyetlen németországi város, melynek panorámáját 150 méternél magasabb felhőVarázslatos ködtenger a pécsi TV toronyból. karcolók is tarkítják. Itt található Európa második legnagyobbMegmenekült a vágóhídtól Ausztrália legnagyobb szarvasmarhája. nemzetközi repülőtere és Németország legnagyobb vasúti pályaudvara. Itt székel az Európai Központi Bank, valamint itt található Európa egyik legnagyobb tőzsdéje, a Frankfurti Értékpapírtőzsde.

A város pénzügyi életének központja a Börsenplatz (Tőzsde tér), melynek meghatározó épülete a Neue Börse, az 1879-ben épített tőzsdepalota. A tőzsde mögötti utcában található a 47 méter magas Eschenheimer Turm vagy az Eschenheimi torony. Az Eschenheimer Turm mögött egy 136 méter magas, 33 emeletes irodaház magasodik, a Nex torony. A nyüzsgő városban fennmaradt középkori torony földszintjén egy éttermet és bárt alakítottak ki.

Frankfurt

Frankfurt

Frankfurt

Frankfurt

Frankfurt

Frankfurt


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!