Kolmanskop, szellemváros a Namib-sivatagban

Cimkék: ,

A Namib-sivatagban található Kolmanskop várost 1908-ban alapították, miután egy Zacharias Lewala nevű fekete munkás egy gyémántot talált ezen a területen, amit német munkafelügyelőjének, August Stauchnak meg is mutatott. A német kormány hamar lezárt területté nyilvánította a vidéket, és számos német bányász letelepülése után megkezdték a gyémánt kibányászását. HihetetlenHihetetlen videó - apácalúd fiókák 120 méteres zuhanása a sziklapárkányról. gyorsasággal épültek fel az elegáns német stílusú házak, és hamar lett a városban kórházCsernobil elhagyatott kórháza 27 évvel a baleset után. , bálterem, erőmű, iskolaIskola a híd alatt Új-Delhi legszegényebb gyerekeinek. , tekepálya, a színház, sportcsarnok, és kaszinó is. Emellett hentes üzlet, pékség, bútorgyár is működött a városban, továbbá játszótér és még egy medenceMarina Bay Sands luxushotel - végtelen medence a szálloda tetején. is a városKözépkori utca York városában. lakóinak szolgálatában állt.

Kolmanskop

Kolmanskop

A kísértetiesHotel del Salto - elhagyatott kolumbiai szálloda. hangulatú kihalt település valaha egy jelentéktelen kis faluként kezdte történetét, felvirágzás a gyémánt bányászatnak köszönhető. Nevét egy Johnny Coleman nevű fuvarosról kapta, aki egy homokviharHomokvihar tombolt az Indiai-Óceán felett. alkalmával itt vesztette el az ökrös szekerét. Kolmanskop az 1920-as években élte virágkorát, ekkor 1200 lakója volt a településnek, közel 700 családnak adott otthont. A város története azonban még 50 évet sem élt meg, mert az I. világháború után kiürültek a bányák, és a lakói délre költöztek, ahol új és gazdagabb gyémánt-lelőhelyeket fedeztek fel. Az épületek többségét le sem bontották, egyszerűen csak maguk után hagyták. Mára hátborzongató látvány lett a kihalt kísértetvárosból, ahol a szépen lassan lepusztuló házak helyét visszavette magához a sivatagA homoksivatagok változatos világa. . A lakások omladozó szobáiban szinte mindenhol térdig ér a homokA homoksivatagok változatos világa. . A megrázó hangulatnak köszönhetően Kolmanskop kedvelt célpontja a turistáknak és a fotósoknak, akik viszont csak külön engedéllyel látogathatják meg a várost.

Kolmanskop

Kolmanskop

Kolmanskop

Az 1980-as években a De Beers nevű bányavállalat számos épületet helyreállított, valamint felépített egy izgalmas múzeumot is, ami mára Kolmanskop egyik látványossága lett. A városban már több alaklommal is forgattak filmet. Például itt készült a 1993-ban a Dust Devil című film és 2000-ben a The King Is Alive (A király él), valamint 2010-ben a Life After People (Élet az emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. után) című sorozat és a Wonders of the Universe (Az univerzum csodái) című sorozat egyik epizódját is itt forgatták.

Kolmanskop

Kolmanskop

Kolmanskop

Kolmanskop

Kolmanskop

Kolmanskop

Kolmanskop

Kolmanskop

Kolmanskop

Kolmanskop


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!