Készül a Világ legnagyobb hajója, ami 18 000 konténert fog szállítani [Video]

Cimkék: , , ,

Időugrásos, vagyis timelapse technológiával rögzítik azt a folyamatot, ahogy a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. hajóMasszív hajórakományok és azokat szállító hajók. ja címet elhódítani készülő hajóosztály, a MaerskTime lapse videó a világ egyik legnagyobb konténerszállító hajójának útjáról. Triple E első példánya készül dél-koreai Okpo kikötőjében. A képeket a Discovery Channel rögzítette, az ötvenezer felvétel három hónap eseményeit sűríti egy hetvenhat másodperces videóba.

Maersk Triple E

A 400 méter hosszú hajón 18 000 szabványos teherkonténer fér majd el. Érdekesség, hogy a mostani legnagyobb, CMA CGM Marco Polo nevű hajón úgy fér el kétezerrel kevesebb, hogy az alig néhány méterrel rövidebb és keskenyebb, mint a trónkövetelő. Az új Maersk hajóosztály a KínaHatalmas napelemes erőművet építene Kína az űrben. és az Európai Unió közti teherszállításA világ legnagyobb billenős teherautója, ami 450 tonnát mozgat. ba kapcsolódik majd be, főleg azért, mert egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy átférjen a Panama-csatornán.

A Daewoo hajógyárában készülő új hajók a tervek szerint jövő júniusban állhatnak majd szolgálatba. A hajóosztály nevében szereplő Triple E kifejezés arra vonatkozik, hogy az óriási hajók jóval takarékosabb és kevésbé környezetszennyező működést tesznek lehetővé, mint más szállíAz ezer-sziget tava. hajók. A tervezők ezt elsősorban a sebesség csökkentésével érték el. A hajó 17,5 csomós, vagyis nagyjából 32 kilométeres óránkénti átlagsebessége közel megfelezi az üzemanyag-felhasználást és a károsanyag-kibocsátást a gyorsabb, 20-25 csomóval haladó hajókkal szemben. Az szállítási idő 2-6 nappal lesz majd hosszabb, a bejárt útvonaltól függően.

Maersk Triple E

A meghajtásról két 43 ezer lóerős motorA világ legnagyobb dízelmotorja. gondoskodik, aminek fordulatszáma átlag 80 körül alakul. A dán Maersk 3,8 milliárd dollárt fizet a koreai gyárnak azért, hogy az legyártsa a húszdarabos flottát.

Maersk Triple E


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!