Kék sárkány – egy különleges kinézetű apró tengeri élőlény

Az aprócska, élénk színű tengeri élőlényRajzfilmbe illő élőlényt filmeztek le a kutatók az óceán mélyén. , a kék sárkány (Glaucus atlanticus) avagy kék tengeri csigaÍgy tenyésztik a csigákat a csigatenyésztő gazdaságokban. , kék glaucus, egy különlegesNyüzsgő tengeri élővilág tárul a vendégek elé Európa első víz alatti éttermében. nyílt tengeri csupaszkopoltyús csiga, mely megtalálható a világ óceánjaiban a mérsékelt övi és trópusi vizekben.

1

A kék sárkány átlagosan 3 centiméteres, színei a szürkéből, valamint a kék szín árnyalataiból tevődnek össze. A puhatestű állat nála jóval nagyobb tengeri organizmusokra vadászik, például a veszélyesen mérgező portugál gályára.

A portugál gályából annak mérgére való immunitásának köszönhetően táplálkozhat. A csiga elfogyasztja az egész gályát, szétválasztja és elraktározza a mérgét saját használatra. A méreg egy különleges tömlőben gyűlik a tok végén, a vékony tollszerű „ujjain”. A csiga összegyűjti a mérget és még erőteljesebb és halEldobált üvegpalackok menthetik meg a kihalástól a foltos kézhalat. álosabb méreggé változtatja, mint amilyennel az elfogyasztott gálya rendelkezett.

3

2


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!