Katasztrófa fenyegeti Zimbabwét a rendkívüli szárazság miatt

KatasztrófaElszabadultak a vadállatok a grúz fővárosban. sújtotta területté nyilvánította Robert MugabeA trillió dolláros kampány. zimbabwei elnök az országOrszágok, melyek hamarosan eltűnhetnek. mezőgazdasági területeinek nagy részét, mert az óriási szárazságSzinte teljesen eltűnt a Viktória-vízesés. miatt már a lakosság több mint negyede éhezik. Az elnöki intézkedés lehetőséget teremt a nemzetközi adományozóknak arra, hogy sürgősen pénzt teremtsenek elő az élelmiszersegélyekre Zimbawének. Az AfrikaTíz év alatt 40 százalékkal csökkent az afrikai zsiráfok száma. déli részén tomboló szárazság súlyosan fenyegeti a 13 milliós ZimbabweA legszélesebb vízesés a világon - Viktória vízesés. élelmiszerbiztonságát. A csapadékhiány miatt megcsappant a termés a földeken, a kiszáradt legelőkön pedig pusztul a jószág. Az állapotokat jól mutatja, hogy a Zimbawe és ZambiaKétezer vízilovat ölhetnek meg Zambiában egy vitatott döntés nyomán. határKolumbiába kell átmenniük gyógyszerért és élelmiszerért a venezuelaiaknak. án, a Zambezi folyóVérvörössé vált egy oroszországi folyó. n lévő világhírű Viktória-vízesésnél a felére csökkent az átfolyó vízAfrikai gyerekek reakciója, amikor először isznak tiszta vizet. mennyisége.

aszaly

zimbabwe-2

Zimbabwének több mint másfél milliárd dollárra lenne szüksége, hogy elég élelmiszert tudjon importálni az országot sújtó aszályA klímaváltozás a kávé, a narancs vagy a banán árára és elérhetőségére is hatással lesz. után. Emmerson Mnangagwa alelnöke szerint milliókat fenyeget éhezés. 720 millió dollár kellene gabonaimportra, emellett az országnak öntöző rendszerek építésére és kisgyermekek élelmezésére sincs elég pénze. Másfélmillió tonna kukoricát kellene importálniuk; hárommillió ember szorul élemiszersegélyre – közölte az alelnök. Mnanagwa szerint Zimbabwe déli területein tízezrével pusztulnak a jószágok, kiszáradnak a víztározók.

Zimbabwét egykor Afrika éléskamrájaként emlegették, de a múlt évtizedben az ország gazdasága a felére zsugorodott. A hararei kormány a gyenge termést valamint az országgal szemben az emberi jogok megsértése miatt bevezetett szankciókat okolja. Bírálói szerint viszont az elhibázott kormánypolitika a felelős: a jórészt fehér gazdálkodókat elkergették, a földeket pedig feketéknek adták, akik vagy nem értettek a földműveléshez, vagy eszközeik nem voltak hozzá.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!