Kappadókia mesebeli világa

Cimkék: , , , , , ,

8,5 millió évvel ezelőtt Kappadókia területét egy kitöréssorozat vastag, helyenként 400 méteres ignimbrit réteggel borította el, majd erre a könnyen málló kőzetre különböző, nagyobb keménységű rétegek kerültek. A nagy esőzNem akart elszakadni megmentőjétől a ragaszkodó őzgida. ések és a száraz időszakok váltakozása az erős szelekkel megkezdték a könnyen erodáló ignimbritet, karcsú tornyokat formálva belőle. A tornyokKecsesen mozgó tornyok – A kanadai Absolute Towers. tetején sötétebb színű, keményebb kőzetek alkotta sipkák ülnek. A különlegesEl Diablo - az Ördög étterme. , természetalkotta forma a világban “Fairy chimney” azaz “Tündérkémény” néven vált ismertté. Népszerű és a világon egyedülálló látványosságok a számtalan, furcsaKülönös állatok . alakú  Tündérkémények , a Göreme Völgy holdbéli vidéke, a Göreme Nemzeti ParkTorres del Paine - Chile gyönyörű nemzeti parkja. .

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókiában találhatóak a híres földVideón a távolodó Föld a Messenger űrszonda kameráin keresztül. alatti városok, melyek az első keresztények búvóhelyei voltak, valamint a sziklatemplomok. Kaymakli és Derinkuyu föld alatti városCsaládok tömegei térnek vissza a lerombolt szíriai városba. ai, az Uchisar sziklaerőd, az Ihlara völgy és Soglani elképesztő látnivalóA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. k. Kappadókia a mai Törökország területén lévő Anatólia ókori tartománya volt. A kopár, kietlen, sziklás területet valaha sűrűn lakták. Volt a Hettita, az óperzsa, majd a Római Biroda­lom része is. Az aszkézist vállaló keresztények vonultak vissza ide a hétköznapi élet elől, Isten közelségét keresve. Számukra a kappadókiai Göreme-völgy tökéletes választásnak bizonyult. Felfedezték, hogy a sziklákba könnyen vájhatnak barlangokat, folyosókat, cellákat. Kappadókia Göreme-völgye a keresztény remeteközösségek templomairól lett ismert. A templomok belső téralakítása változatos képet mutat. Vannak köztük egyszerű, szerény helyiségek, míg másokban boltívek, kupolák is megfigyelhetők. Kappadókia templomai közül 365 a Göreme-völgyben található.

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia

Kappadókia


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!