Így indul vadászni a Gunung Mulu Nemzeti Parkban élő milliónyi denevér

Borneó mélyén rejtőzik a gyönyörű Gunung Mulu Nemzeti Park, ahol elképesztő formájú mész- és homokkőalakzatok sorakoznak a buja erdőTojás alakú kilátó vezet a fák koronái fölé a Bajor Nemzeti Park erdejében. ben. A nemzeti parkban emellett számos hatalmas barlangA Carlsbad Caverns Nemzeti Park. található, melyekben millió számra élnek a denevérek.

Gunung Mulu Nemzeti Park
Forrás: Paul White/flickr
Forrás: Bernard DUPONT/flickr 

Az indonéz szigetvilágban elterülő Borneó egyébként Földünk harmadik legnagyobb szigete. A szigetLe akarják zárni a Komodo-szigetet a turisták előtt. teljes lakossága 2010-ben 19,8 millió fő volt. Területén három ország osztozik: IndonéziaTiltás helyett százszorosára emelték a komodói sárkányok látogatásának díját az indonéziai Komodo-szigeten. , MalajziaVeszélyeztetett borneói törpeelefántokat öltek meg Malajziában. és Brunei. Két maláj tartomány található a szigeten: Sabah és Sarawak. Utóbbiban terül el a Gunung Mulu Nemzeti ParkBüntetést fognak kiszabni azokra, akik strandpapucsban járnak Cinque Terre ösvényein. . Sokan keresik fel ezt a gyönyörű természetvédelmi területet gyönyörű élővilága miatt, illetve népszerű turistalátványosságnak számít a denevérek megfigyelése.

A parkban ugyanis tizenkét denevérfaj honos és számukat 2,5 – 3,5 millióra becsülik. Külön Denevér-exodus túrákat szerveznek az érdeklődők számára, akik megnézetik amikor a denevérek vadászni indulnak és millió számra kirepülnek a barlangokból.

Forrás: John Mason/flickr  
Forrás: Eric Lanning/flickr 
Forrás: Wikimedia Commons/Daverbennett
Forrás: John Mason/flickr

Elképesztő látvány, ahogy a denevérek egymást követve kirepülnek a nemzeti parkZhangjiajie Nemzeti Erdő Park - az UNESCO Világörökség része. hatalmas barlangjaiból napnyugta környékén. Akár száz kilométerre is eltávolodhatnak a barlangoktól miközben rovarokra vadásznak, és általában csak kora reggel térnek vissza útjukról.

Forrás: Bernard DUPONT/flickr
Gunung Mulu Nemzeti Park
Forrás: Bernard DUPONT/flickr
Forrás: Michael Elleray/flickr


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!