Idén is látványos tűzzuhataggá változott a Yosemite vízesése

A Yosemite Nemzeti ParkLélegzetelállító drónvideó a venezuelai Angel-vízesésről. világhírűvé vált természeti látványossága, a tűzzuhatag szinte minden évben megfigyelhető a télGyönyörű felvételen Finnország hóval borított tája. végének közeledtével. A parkban magasodó híres gránitsziklaA nap képe - kilátás a Half Dome-ról. , az El CapitanÍgy hódították meg szabadmászásban a világ legnehezebb sziklafalát - lélegzetelállító videó. keleti oldalán az olvadékvíz egy látványos szezonális vízesést hoz létre, melyet Horsetail-zuhatagnak neveznek, s 480 méteres magasságból zuhan alá. A vízesésMesebeli látvánnyal kápráztatja el az utazókat a vízesés felett épült kínai városka. arról vált nevezetessé, hogy néhány napon át izzó lávafolyammá változik a lemenő nap fényétől.

Forrás: Wikimedia Commons/Wcwoolf

Minden év februárjában, ha ideálisak az időjárási körülmények: tiszta az égbolt és az olvadó hó mennyisége is elegendő, a lemenő nap úgy világítja meg a vízesést, mintha láva hömpölyögne le az El Capitanról.

Scott Gediman, a parkLátványos fényalagút Japánban . szóvivője a CNN-nek korábban azt mesélte, hogy az elmúlt években kifejezetten a tűzzuhatagként emlegette optikai jelenségIsmét izzó lávafolyamként hömpölyög a Yosemite Nemzeti Park különleges vízesése. miatt érkeznek a völgybe a turisták és a fotósok az év ezen időszakában, szinte a világ minden tájáról. A lenyűgöző látvány egy-két hétig látható, naponta nagyjából tíz percen át, ugyanis csak ebben a rövid időszakban éri megfelelő szögben a napfény a vízesést.

'Firefall' at Yosemite National Park Only Happens Once Every Year

This waterfall looks like it's on fire thanks to a natural light effect

Közzétette: NowThis – 2019. február 20., szerda


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!