Hindu fesztiválok Indiában és Nepálban

Az indiaiak vallási szeretete meglehetősen kaotikus fesztiválokat hozott létre. Ilyen hindu ünnepTöbb százezer állatot gyilkoltak meg a legnagyobb rituális fesztiválon Nepálban (18+). a Ganesh Chaturthi, az elefántÍgy segítettek a bajba jutott kiselefánton a felnőttek. fejű istenség születése és a Janamashtami, Krishna születésének évfordulója. Általában jellemző rájuk, hogy hangosak, nagyon látványosak és tömegek ünneplik. A hinduizmusÍgy ünneplik a kutyákat Nepálban. a harmadik legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. vallásElőkerültek az arany csontvázak. a világon, közel 1 milliárd követőjének nagyrésze Indiában él.

Ganesh Chaturthi fesztivál

Ganesh (Ganésa), a jólét elefántfejű istenének szobrát úsztatják a Girgon Chowpatty strandon Mumbaiban, mielőtt belemerítenék az Arab-tenger vizébe a Ganesh Chaturthi fesztiválFestes de Gràcia - a fény és mágia ünnepe Barcelonában . utolsó napján, szeptember 11-én. A bálványt tánccal kísérik az utcán, aztán egy folyóKék színűre festette a kutyák szőrét egy indiai gyár környezetszennyezése. ba majd a tengerbe merítve búcsúztatják, vele együtt távozzon minden szerencsétlenség is.

Ganesh Chaturthi fesztivál

Ganesh Chaturthi fesztivál

Navratri fesztivál

Egy indiai lány színesHoli - a színek fesztiválja. öltözékben pózol a fotósoknak, miközben a nyugat-indiai Gujarat tartomány hagyományos táncát mutatja be a Navratri fesztiválon Ahmadabad-ban szeptember 15-én.

Navratri fesztivál

Olajlámpát tartó, imádkozó hinduÍgy ünneplik a kutyákat Nepálban. pap a GangeszA holtak elégetési szertartása az indiai Varanasiban. partján Allahabad-ban július 17-én. Allahabad a Gangesz és a Yamuna folyók találkozásánál található, ez a hinduizmus egyik legszentebb helye.

olajlámpás

Krisna születésnapja Mumbaiban

Indiai fiatalok emberi piramist próbálnak alkotni Mumbaiban, Krishna hindu isten születésének évfordulójára rendezett fesztiválon augusztus 22-én.

Krisna születésnapja Mumbaiban

Krisna születésnapja Mumbaiban

Krishna

Shravan fesztivál

Hindu hívek vonulnak a Pashupatinah templomTemplom a Bledi-tó közepén. felé Kathmanduban a Shravan fesztiválon. Shiva-hoz, a pusztítás istennőKumári – kislányok, akiket élő istennőként tisztelnek Nepálban. jéhez fohászkodnak a nepáli naptár szerinti Shravan hónapban, ami az év legszentebb időszaka. Shravan minden hétfőjén imádkoznak a boldog és sikeres életért.

Shravan fesztivál

Kuse Aunse fesztivál

Nelpáli hindu hívők szent fűrdőt vesznek KathmanduRémisztő perceket rögzített egy nepáli köztéri kamera [Videó]. közelében a Kuse Aunse fesztiválon (Apák napja) augusztus 29-én. A fesztivál ideje alatt akinek elhunyt az apja kijön a Gokarneswar Mahadev templomhoz, megfürdik a folyóban és imádkozik.

Kuse Aunse fesztivál

Changu Narayan fesztivál

Changu Narayan fesztivál Kathmanduban augusztus 10-én. Egy fiatal lányt beöltöztetnek KumariEgy hároméves kislányt választottak Nepál élő istennőjének. istennőnek, akit a hinduk és buddhisták is imádnak Nepálban.

Changu Narayan fesztivál

Naag Panchami fesztivál

Egy hindu hívő tejet kínál a kígyónak a Naag Panchami fesztivál rituáléjának részeként, melyet minden évben szeptember 2-án tartanak és a szent kígyó imádatáról szól.

Naag Panchami fesztivál

Teej fesztivál

Nepáli hindu nők tánccal hódolnak Shivának, a pusztítás istennőjének a Teej fesztiválon Kathmanduban augusztus 31-én. A fesztivál 3 napos, mely alatt a házas nők férjük hosszú életéért, a hajadon lányok pedig jóképű férjért és boldog házasságért imádkoznak.

Teej fesztivál

“Onam” szüreti fesztivál

Testfestett táncos várakozik az előadására az “Onam” szüreti fesztiválon a dél-indiai Kochi városban augusztus 31-én. A 10 napos fesztivált évente megrendezik Kerala államban, Mahabali király visszatérését ünneplik.

"Onam" szüreti fesztivál

Gathemangal fesztivál

Gathemangal fesztivál Bhaktapurban, Kathmandu közelében. Nepáli emberekIndiai gyerekmunkások - a szénbányászok élete. nézik, ahogy Ghanta Karna (egy mítikus démon) szalma képmását égetik el július 29-én.

Gathemangal fesztivál

Vat Savitri fesztivál

Vat Savitri fesztivál Ahmadabad-ban, Indiában június 15-én. Vat Savitrit telihold idején ünneplik, a rituálé részeként házas nők pamutfonált tekernek egy faSzent fa az út közepén. köré és közben férjeik hosszú életéért imádkoznak.

Vat Savitri fesztivál


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!