Heteken át kínozta a fiatal jegesmedvét a szájába fúródott konzervdoboz

Heteken át kínozta egy szájába fúródott konzervdoboz azt a fiatal jegesmedvét, akit végül a Vrangel-szigetA Vrangel-sziget csodálatos élővilága. természetvédelmi szakemberei altatólövedékkel elkábítottak, és megszabadítottak az éles tárgytól.

jegesmedve-2A bajba jutott jegesmedvebocsIlyen szépen cseperedik az aranyos jegesmedvebocs, akit gondozói nevelnek - videó. és az anyja (Fotó: Wrangel Island Nature Reserve/Dvorjchenko Vitaliy)

A jegesmedveBorisz a jegesmedve fogorvosnál járt. több mint két héten át volt kénytelen a szájába fúródott konzervvel élni, és az állatot ellátó szakemberek szerint mire sikerült megműteniük, már nagyon zaklatott állapotban volt. A bajba jutott jegesmedvére két heti keresés után találtak rá a vadőrök, akik azonnal cselekedtek, hogy segítsenek a szenvedő állaton.

jegesmedve-3Fotó: Wrangel Island Nature Reserve/Dvorjchenko Vitaliy

jegesmedve-4Fotó: Wrangel Island Nature Reserve/Dvorjchenko Vitaliy

A konzervet ráadásul épp azok a munkások hagyták hátra, akiket a sarkvidéki Vrangel-szigetMesébe illő sziget várja új tulajdonosát Új-Zélandon. megtisztításával bíztak meg. Az egykor sűrített tejjel teli konzervet a táboruk közelében lévő hordóba tették a többi szeméttel együtt, de a medvebocsAranyos videó egy álmodó és viccesen horkoló apró jegesmedvebocsról. megtalálta a valószínűleg nem megfelelően lezárt, szeméttel teli hordót, ráharapott a konzervre, ami beékelődött a szájába. A természetvédelmi területA Vrangel-sziget csodálatos élővilága. vezetője az eset kapcsán elmondta, hogy mindent megtesznek, hogy soha többé ne történjen hasonló a szigeten, és hozzátette, hogy világszerte egyre nagyobb veszélyt az állatokra a hatalmas mennyiségű eldobott hulladékMűanyag szemétben fuldoklik egy eldugott csendes-óceáni sziget. .

vrangler-3Fotó: Wrangel Island Nature Reserve/Dvorjchenko Vitaliy

A Vrangel-sziget a Jeges-tengerA Vrangel-sziget csodálatos élővilága. egyik szigete a Kelet-szibériai-tengerAz óceánok egyik legveszélyesebb ragadozója. és a Csukcs-tenger között, OroszországA gyönyörű Téli Palota. északkeleti részén. A közeli Herald-szigettel együtt 1976 óta természetvédelmi terület, melyet „A Vrangel-sziget és környezete természeti rendszere” összefoglaló néven 2004-ben felvettek az UNESCOA Vrangel-sziget csodálatos élővilága. VilágörökségMűanyag szemétben fuldoklik egy eldugott csendes-óceáni sziget. listájára. A két sziget és a környező vízterület egész sor ritkaTöbb mint 150 fiatal óriásteknőst engedtek szabadon a Galápagos-szigeteken. és fokozottan védett állat- és madárfajnak ad otthont.

vranglerFotó: Jacques Descloitres, MODIS Land Rapid Response Team/NASA/visibleearth

vrangler-2Fotó: Wikipedia/Jully morning


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!