Fuji – Japán szent hegye

Fuji vagy Fudzsi Japánban sokkal általánosabban használt nevén Fudzsiszan a szigetország legmagasabb hegye, az ország egyik jelképe.  A Honsú szigetEgy teljes szigetet evakuálnak Vanuatun egy kitörni készülő vulkán miatt. csendes-óceáni partján fekszik, TokióA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. l 100 km-re északnyugatra. A hegyMatterhorn, a világ egyik legszebb hegycsúcsa. a Fuji–Hakone–Izu Nemzeti ParkLélegzetelállító drónvideó a venezuelai Angel-vízesésről.  része. A Fuji alakjának tökéletes szimmetriája régóta az abszolútÚt a Tianmenshan-hegyre. szépség megtestesítője a japánok számára. Semmi máshoz nem fogható szépség, mondják róla. Minden évszakban és bármely napszakban, minden égtáj felől nézve gyönyörű. Ám annak, aki tavasszal megy fel a Egy síelő 500 méteres zuhanása egy meredek hegyoldalon [videó]. födte csúcsra és tekint le az a hegy lábánál gyönyörű, virágzó szilva- és cseresznyefákat láthat. Ez a 3776 m magas hegy azonban nem pusztán a japánA legszebb kilátással rendelkező szállodák. tájképKáprázatos tájak a nagyvilágból - II. rész. meghatározó eleme, magát Japánt testesíti meg, és a sintoizmusban, az ország hivatalos vallásában éppoly nagy jelentősége van, mint a buddhisták számára, akik azt tartják, a hegyet 2500 m magasságban megkerülő ösvény egy másik világba vezet.

Fuji, Japán

Fuji, Japán

Fuji, Japán

A  hegy lejtői mindenütt 45°-os szögben ereszkednek alá a hegy tetejéről, majd leérve, kisimulnak. A Fuji/Fudzsi  kerülete 126 km. Az északi hegyláb körüli ívben húzódik az Öt-tó, a Kavagucsi, Jamanaka, Szai, Motoszu és a Sodzsi-tó.  Tavasszal, ezer friss színben pompázik a táj22 gyönyörű természeti csoda, amit látni kell. , akárcsak ősszel, amikor a tavakat körülölelő erdő22 gyönyörű természeti csoda, amit látni kell. k lángvörösen, majd a barna legkülönfélébb árnyalataiban tündökölnek. A legszebb kilátásA nap képe - fokvárosi panoráma. éppen innen, ezekről az egymással összekapcsolódó tavakról nyílik a Fudzsira. Csendes vizeikben kristálytisztán tükröződik a hegy szabályos alakja. A Fudzsihoz hasonlóan ezek a tavakTórendszer a Szahara-sivatagban. is vulkanikus eredetűek.

Fuji, Japán

Fuji, Japán

Fuji, Japán

Fuji, Japán

Fuji, Japán

A Fudzsi körüli kiterjedt síkság is a heves vulkáni tevékenységSzínes dűnék a Lassen Vulkanikus Nemzeti Parkban. eredménye. A tűzhányó mintegy 300 ezer évvel ezelőtt kitört és lávát lövellt kis a föld mélyéből. Több különböző kúpból ömlött a lávaHatalmas pusztítást vitt véghez a guatemalai vulkánkitörés - egy települést elnyelt a láva. , ami hozzájárult a Fudzsi mai formájának kialakulásához, mégpedig úgy, hogy a megszilárdult láva, valamint a salakból, hamuból és lávából álló törmelékkőzet egymást követő rétegekben épült egymásra. Az ilyen rétegek a tűzhányó kitöréseinek fázisait tükrözik: óriási mennyiségű olvadt láva terül el egyenletesen a hegy oldalában, majd a későbbi hatalmas robbanások salak, hamuEurópa legmocskosabb embere, aki forró hamuban tölti a hideg éjszakákat. és lávaszemcsék felhőElképesztő látvány - így néz ki az egyik legritkábban megfigyelhető felhőtípus napnyugtakor. jét lökik a magasba, hogy aztán visszahullva befedjék a lejtőket. A Fudzsi első, írásban is említett kitörése 800-ban volt, a legutolsó pedig 1707-ben , amikor a 100 km-re fekvő Edo város632 méter magas felhőkarcoló épül Sanghaiban. át – a mai Tokiót – is vastagon betakarta a salak és a hamu. A Fudzsi talán azért foglal el oly különlegesGrüner See - búvárkodás az ausztriai elárasztott völgyben. helyet a japán néplélekben és azért lengi körül annyi romantikus képzettársítás, mert szépsége valószínűleg nem lesz hosszan tartó. A hagyomány azt tartja, hogy az egy éjszaka alatt született hegy egy napon éppolyan hirtelen el is tűnhet egy hatalmas tűzgömbben. A vulkánRendkívül ritka lávatavat fedeztek fel a Saunders-sziget havas vulkánján. kitörésének kockázata a legújabb kutatások szerint magas szinten áll, a 2011. évi földrengés miatt. Ez várhatóan 2015-ig bekövetkezik.

Fuji, Japán

Fuji, Japán

Fuji, Japán

Fuji, Japán

Fuji, Japán

Fuji, Japán

Fuji, Japán

Fuji, Japán

Fuji, Japán


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!