Fontos szerepe lehet a jövőbeli expedíciókban a Holdon felfedezett hatalmas barlangnak

Egy csaknem 50 kilométer hosszan futó barlangot fedeztek fel a HoldAmerika öt éven belül űrhajósokat küld a Holdra. felszíne alatt a japánA japán részecskegyorsítótól remélik a sötét anyag titkainak megfejtését. űrkutatási hivatal tudósai az égitest körül keringő Kaguja japán űrszonda adatainak elemzése révén. Egy ilyen képződménynek fontos szerepe lehet a jövőbeli holdi expedíciókban, mivel menedéket nyújthat az űrhajósoknak a Napból érkező sugárzással és a kozmikus sugarakkal szemben – közölték a szakemberek.

Forrás: Wikimedia Commons/Gregory H. Revera
Forrás: NASA/Bill Anders

A barlangÁldozati ajándékokkal teli, elfeledett barlangra bukkantak Chichén Itzá romvárosában. , amelyről úgy vélik, hogy egy nagyjából 3,5 milliárd évvel ezelőtt keletkezett úgynevezett lávacsatorna lehet, a vulkanikus Marius Hills-régió alatt található. Egy vulkánkitörésSzükségállapotot vezettek be Vanuatu egyik szigetén egy háborgó vulkán miatt. után a lávafolyásoknak először a külső burka szilárdul meg, és miután alóla kifolyik a még olvadt anyag, hosszú alagút marad mögötte – ez a lávacsatorna vagy lávacső. Az akár több kilométer hosszú lávacsatornák idővel kihűlnek, helyenként felszakadoznak, ezek lehetnek a felszínen látható mélyedések, az esetleges barlangok bejáratai.

Forrás: NASAA tudományos elméleteknek ellentmondó jelenséget észlelt a Hubble egy fekete lyuk körül.

A japán szonda eredetileg egy nagyjából 50 méter átmérőjű és 50 méter mély üreget talált, és a területen végzett további vizsgálatok vezettek végül a lávacsatorna felfedezésHáromezer éves erőd rejtőzött Törökország legnagyobb tavában. éhez.

Forrás: NASA/Goddard
Forrás: JAXA/SELENE/Crescent/Akihiro Ikeshita/Kaguya 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!