Fogyókúrára fogták a vadvédelmi szakemberek a gyorsételeken elhízott makákót

Fogyókúrára fogták a thaiföldi vadvédelmi szakemberek a turisták által hátrahagyott gyorséttermi ételeken és üdítőkön elhízott makákóLopott papírpénzt szórt az emberekre egy majom Indiában. t. Az Uncle Fat (Dagi bácsi) néven elhíresült majomról áprilisban kerültek fel képek az internetre. Míg a kifejlett makákókLaboratóriumi őssejtekkel regenerálták öt beteg makákó károsodott szívét. rendszerint 9 kilósak, az elhízott majom3 veszélyeztetett faj a világ legritkább állatai közül. súlya ennek háromszorosa, mintegy 26 kilogramm.

“Nem volt egyszerű befogni, ő volt a csoportja vezetője, és mikor megpróbáltam elkapni, meg kellett küzdenem a csapattal, amely botokkal támadt rám” – mondta el KacsaÖtezer kacsáját sétáltatja egy kínai férfi. Phukem, az állat befogását vezető vadvédelmi szakember. A majmot április 27-én sikerült befogni Bangkokban. Azóta sovány fehérjén, gyümölcsökön és zöldségeken él. Uncle Fat rossz példája az egész csapatban ragadós volt: miközben a kisebb majmokMeggyászolták a robotmajom halálát a langurok. szállították számára az ételeket, ő egy részét visszaosztotta a fiatal példányoknak.

Állatorvosi vélemény szerint a 10-15 évesre becsült kövérHa az állatok is el lennének hízva... majom kritikus állapotban van, magas a kockázata, hogy szívbetegség vagy cukorbetegség alakul ki nála. De pár hónapos diéta után, ha egészségesnek találják, szabadon bocsátják. A szakértő azt is mondta, érthető, hogy a turisták megsajnálják a majmokat, és etetni akarják őket, de nagyon fontos, hogy ne olyan ételt adjanak nekik, ami káros az egészségHeti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele. ükre, mint a gyorsételek és az üdítők.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!