Fekete bárány született egy hajdúböszörményi tanyán

FeketeA táncoslábú paradicsommadár tollazatán látható az állatvilág legmélyebb fekete színe. racka bárányKáprázatos fotók birkanyájakról. született decemberben a hajdúböszörményi Hajdú-tanyán. A karácsony másodnapján született bárány két világos színű racka utódaként jött a világra. Demeter Ferenc telepvezető az MTI által közzétett képeken büszkén tartja kezében a kis fekete bárányt, akivel a fotók tanulsága szerint már egy ott élő macskaSzavanna macska. is összebarátkozott.

Fekete racka bárány született egy hajdúböszörményi tanyáDemeter Ferenc telepvezető tartja a kezében a karácsonykor született fekete bárányt. (MTI fotó: Czeglédi Zsolt)

A racka juhnak két fajtaváltozata létezik, a fehér és a fekete. A ritkább fekete színváltozat bárány koráKülönleges, fekete hattyú Győrben. l kezdve teljes szőrzetét tekintve fekete, és bőre, körme és nyelve palaszürke. Egy éves kora után megjelennek szőrzetében a fehér szálak. A fehér változat gyapja krémszínű, a pofa és a lábak viszont világosbarnák. Ez utóbbi változat gyapja hosszabb és hullámosabb a feketéénél.

Fekete racka bárány született egy hajdúböszörményi tanyáMTI Fotó: Czeglédi Zsolt


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!