Fabricche di Careggine – egy falu,ami csak tíz évenként látszik

Cimkék: , , , ,

OlaszországEzért van olyan sok 100 éven felüli lakosa egy gyönyörű olasz falunak. Atlantiszának is nevezik Fabricche di Caregginét, mely amikor felszínre kerül, kísérteties látványt nyújt. Fabricche di Careggine története az 1300-as évekig nyúlik vissza, ekkor érkeztek brescai kovácsok a területre, hogy egy vasöntödét nyissanak, mely köré szerveződött később a településA leghosszabb nevű városok a világon. . Az 1800-as évek elején bezárt a helyi vasmű, és a korábbi, jólétben telt évek után a szegénység és nyomorúság következett. A lakosság a helyiek a mező30 gyönyörű fotó Kína természeti szépségeiről. gazdaságban és a pásztorként kezdett dolgozni. A 20. század legelején a gazdaság hirtelen fellendült a közelben nyíló márványbányáknak köszönhetően, amely miatt az Edron-folyó A vörösbe fordult Liaohe-folyó . n vízerőművet is építettek. Sok lakos a bányákban vállaltak munkát. 1941-ben a Selt-Valdarno-vállalat megkezdte egy, az Edron-folyónál épített erőműGyönyörű fotókon a magyar "lebegő falu". vek működését segítő duzzasztógát építését. 1947 és 1953 között elkészült a 92 méter magas, 32 ezer köbméter vízAfrikai gyerekek reakciója, amikor először isznak tiszta vizet. megtartására képes gát. Ennek az ára a völgy és egyben Fabricche di Careggine elöntése volt, melynek lakossága ebben az időben 146 főt számlált, akiknek el kellett hagyniuk a települést.

Fabricche di Careggine

Fabricche di Careggine

A középkori kis csendes faluMonsanto, a sziklák közé épült falu. utcái mentén Monsanto, a sziklák közé épült falu. házak sorakoztak, emellett a közelben egy háromlyukú kőhíddal és 1590 óta saját, román stílusú templommal is rendelkezett, mely a San Teodoro nevet viselte. A mesterségesen kialakított tó vizét tízévente egyszer leengedik tisztítás céljából, ilyenkor pedig újra előbukkannak a megüresedett házak, a temető és a templomIzland 130 éves gyeptetős temploma. is láthatóvá válik. 2014-ben várható a tó vizének újabb leeresztése, mely minden bizonnyal ismét tömegesen vonzza majd az utazókat.

Fabricche di Careggine

Fabricche di Careggine

Fabricche di Careggine

Fabricche di Careggine

Fabricche di Careggine

Fabricche di Careggine

Fabricche di Careggine


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!