Ez történt a teknőssel, ami egy elefántcsorda közé keveredett

Kalandos találkozásban volt része egy békésen sétálgató teknőCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. snek, amikor a KrugerRózsaszín kiselefántot örökítettek meg a dél-afrikai vadonban. Nemzeti ParkGyönyörű őszi hangulat a kanadai Algonquin Provincial Parkban. egyik vízgyűjtője felé tartott. A víz felé igyekvő páncélos váratlanul igen veszélyesVért könnyezik és izzad egy fiatal dominikai lány . helyzetben találta magát, ugyanis egyszer csak nagy robajjal feltűnt egy elefántcsorda, melyek tagjai szintén a Kwa Maritane vízgyűjtő felé tartottak, hogy szomjukat csillapítsák.

A teknős12 centis szívószálat távolítottak el egy teknős orrából. azonnal behúzódott a páncéljába, amikor a csorda közé keveredett, ám a hatalmas állatok még így is könnyedén kárt tehettek volna benne. Az elefántokNapokra börtönbe került három újságíró, mert a Zimbabwében zajló elefántvadorzásról írtak. azonban kivétel nélkül elsétáltak mellette, illetve átléptek felette, voltak köztük ugyan olyanok, akik jobban szemügyre vették, de a teknős sértetlenül megúszta az esetet. A szerencsés hüllő ezután tüstént eliszkol, ahogy csak a lába bírta. Az ormányosokkal való találkozás12 év elteltével is felismerték a lányt a gorillák - megható találkozás. át a parkban kihelyezett vadkamera végig rögzítette.

Az afrikai elefántok a ma élő legnagyobb szárazföldi állatok, melyek számos dolog kapcsán különlegesnek számítanak. Állományuk utóbbi évtizedekben erőteljesen lecsökkent, elsősorban élőhelyeik fogyatkozása és a vadászatBehúzott egyet a kengurunak a kutyáját védelmező ausztrál férfi. miatt.

A rekordméretű állatok vemhessége is rekordhosszúságú, mintegy 22 hónapig tart. Gyakran megesik, hogy az ellő tehenet egy másik segíti. A borjak nagyjából 48 hónapig állnak anyjuk oltalma alatt. Sokáig élhetnek, akár 70 éves kort is elérhetik, de ez inkább az állatkertekben élő állatokra jellemző. Hosszú életük folyamán szerzett tapasztalataikat továbbadják a fiatalabbaknak, ami meglehetősen ritkaRitkán látott fotók. dolog az állatvilágban.

Az elefántok rendkívül szociális lények, összetartó családokban élnek, s már többször megfigyelték, hogy elpusztult társaikat gyászolják. A kiselefántokKiselefántok akcióban - így ismerkednek a világgal a kíváncsi borjúk. épségére több felnőtt nőstény is ügyel, nagyban segítve a fiatal állatok túlélését. Számos szakember, fotóRitkán látott fotók. s és filmes dokumentálta már az elefántok figyelemreméltó viselkedését, többek között a más elefántokat érintő célzott segítségnyújtást.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!