Európa legnagyobb vízesese: Rheinfall, Svájc

A kontinens legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. vízesése a SvájcTöbb mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. északi, Németországgal határos részén található Rajna-vízesésA Yellowstone Nemzeti Park természeti csodái. , vagyis a Rheinfall. Ez Európa egyik legvarázslatosabb természeti csodája.

Rheinfall vízesés

Rheinfall, Svájc

A soknevű Rajna (Rhein, Rhin, Rijn) Nyugat-Európa egyik legszebb, de mindenképpen legfontosabb folyóKülönleges és gyönyörű folyók a világ minden tájáról. ja. A svájci Schaffhausentől akár fél óra alatt is el lehet érni a vízesést gyalog. A zuhatagBámulatos videó a Niagara-vízesésről. mindössze 23 méter magas és nagyon széles, 150 méter hosszan zúdul le a víz hatalmas robajjal a mélybe. Torkolati vízhozama közel 2400 m3/s.

Rheinfall vízesés

A vízesés a svájci Graubünden kantonban két forráspatakból, a Felső- és az Alsó-Rajnából ered. Érinti Liechtensteint és Ausztriát, a Bodeni-A Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. ba ömölve éri el Németországot, majd a német-svájci, később pedig a német-francia határon folytatja útját észak felé. Átszeli a Ruhr-vidéket, nyugatra fordul, és végül HollandiaGiethoorn - a "holland Velence". partjainál éri el az Északi-tengert.

Rheinfall vízesés

A helyet rengeteg turista látogatja meg, akiknek igényeihez a helyiek igyekeznek maximálisan alkalmazkodni. A vízesés így kiépített sétaúton is megközelíthető, csakúgy, mint a vízibuszokon, sőt, csónakkal egészen a vízesés lábánál található sziklákig is el lehet merészkedni.

Rheinfall

rihenfall3

rihenfall

Videó


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!