Európa legnagyobb vízesese: Rheinfall, Svájc

Cimkék: , ,

A kontinens legnagyobbSzudd - a legnagyobb mocsár a világon. vízesése a SvájcEurópa legnagyobb föld alatti tava - Le lac souterrain de Saint-Léonard . északi, Németországgal határos részén található Rajna-vízesésA világ legnagyobb nemzeti parkja. , vagyis a Rheinfall. Ez Európa egyik legvarázslatosabb természeti csodája.

Rheinfall vízesés

Rheinfall, Svájc

A soknevű Rajna (Rhein, Rhin, Rijn) Nyugat-Európa egyik legszebb, de mindenképpen legfontosabb folyóA világ 6 legszebb csatornája. ja. A svájci Schaffhausentől akár fél óra alatt is el lehet érni a vízesést gyalog. A zuhatagBámulatos videó a Niagara-vízesésről. mindössze 23 méter magas és nagyon széles, 150 méter hosszan zúdul le a víz hatalmas robajjal a mélybe. Torkolati vízhozama közel 2400 m3/s.

Rheinfall vízesés

A vízesés a svájci Graubünden kantonban két forráspatakból, a Felső- és az Alsó-Rajnából ered. Érinti Liechtensteint és Ausztriát, a Bodeni-Turkana-tó - világ legnagyobb állandó sivatagi tava. ba ömölve éri el Németországot, majd a német-svájci, később pedig a német-francia határon folytatja útját észak felé. Átszeli a Ruhr-vidéket, nyugatra fordul, és végül HollandiaA világ legnagyobb virágtőzsdéje. partjainál éri el az Északi-tengert.

Rheinfall vízesés

A helyet rengeteg turista látogatja meg, akiknek igényeihez a helyiek igyekeznek maximálisan alkalmazkodni. A vízesés így kiépített sétaúton is megközelíthető, csakúgy, mint a vízibuszokon, sőt, csónakkal egészen a vízesés lábánál található sziklákig is el lehet merészkedni.

Rheinfall

rihenfall3

rihenfall

Videó


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!