Eltévedt fehér delfin úszkál a Temzében

BelugaÁtköltöztetik az orosz "cetbörtönben" tartott kardszárnyú delfineket és belugákat. , vagyis fehér delfinÁtköltöztetik az orosz "cetbörtönben" tartott kardszárnyú delfineket és belugákat. bukkant fel kedden a TemzeNégy tonnányi szeméttől tisztították meg a Temzét - elképesztő dolgokat dobálnak a folyóba. torkolatvidékén. A helyszínre azonnal természetvédő szervezetek hajói vonultak ki, és igyekeznek védeni a cetfélét a Londonon is áthaladó folyó rendkívül erős forgalmától.

Forrás: Wikimedia Commons/Stan Shebs

A brit BálnaHatalmas tengeri élőlény teteme festette vörösre egy indonéz sziget partját. - és Delfinvédelmi Társaság szóvivője, Danny Groves a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy a Temzében felfedezett beluga “nyilvánvalóan nagyon eltévedt”, hiszen természetes élőhelye a délkelet-angliai partoktól több ezer kilométerre északra, az Atlanti-óceán északi vizein található.

A Temzében még soha nem láttak fehér delfint és az Egyesült Királysághoz tartozó tengeri térségekben is három éve tűnt fel legutóbb e veszélyeztetettA kihalás szélén áll a világ legritkább és legkisebb delfinje. cetféle egy példánya.

Forrás: Wikimedia Commons/Premier.gov.ru

Szakértők szerint a Temzében most megjelent beluga számára nem jelent problémát a folyó vize, mivel a sós tengervízben és édesvízben egyaránt megél. TanyaA tanyasi por óvja meg az ott felnövő gyerekeket az asztmától és az allergiától. Ferry, a londoni kikötői hatóság környezetvédelmi igazgatója a BBC-nek ugyanakkor kijelentette: a táplálkozás már komolyabb gondot okozhat, különös tekintettel arra, hogy a Temzében meglehetősen sok a műanyagA Földközi-tengerben a legmagasabb a világon a műanyagrészecskék koncentrációja. hulladékMűanyag szemétben fuldoklik egy eldugott csendes-óceáni sziget. .

A szakértő reméli, hogy a fehér delfinTöbb száz partra vetődött delfin tetemének felrobbanását próbálják megakadályozni Új-Zélandon. előbb-utóbb visszatalál a tengerbe, és nem felfelé, LondonTöbb mint 4000 ember halálát okozta a londoni "Nagy szmog" 1952-ben. irányába indul, mivel a brit főváros sűrű hajóforgalmában nem lenne garantálható védelme, és egyébként is a tengerA Földközi-tengerben a legmagasabb a világon a műanyagrészecskék koncentrációja. jelenti számára a természetes közeget. Tanya Ferry mindazonáltal határozottan kérte a helybélieket, hogy ne próbálkozzanak egyéni mentőakciókkal.

A Temzében legutóbb csaknem 13 éve láttak bálnafélét, de az a kaland szomorú véget ért. Egy hat méter hosszú északi palackorrú cetVégül elengedték az orosz cetbörtönben fogva tartott utolsó kardszárnyú delfineket is. , amelynek természetes élőhelye szintén az Atlanti-óceán hidegJégbe fagyott egy szibériai kisváros, Dugyinka. , északi vizeiben van, 2006 januárjában egészen London belvárosáig úszott fel. A brit tengeri állatmentő szolgálat szakértői két teljes napig próbálkoztak az eltévedt vízi emlős megmentésével, és sikerült is befogniuk, de a bálna a tengerig tartó visszautat már nem viselte el és kimúlt az őt szállító önjáró uszály fedélzetén.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!