Elképesztő összefogásnak köszönhetően tisztult meg India szemétben fuldokló tengerpartja

Elképesztő munkát végeztek azok az önkéntesek, akik az elmúlt hónapokban részt vettek IndiaÉpületek omlanak a folyóba - Pusztító árvíz Észak-Indiában. egyik legszemetesebb, legelhanyagoltabb strandjának megtisztításában. MumbaiEgy 17 éves indiai fiú épített hidat az iskolásoknak. VersovaÉvtizedek után visszatértek a teknősök az önkéntesek által megtisztított indiai partra. nevű strandja évek óta szemétben fuldoklott, miután az egykor festői partszakaszt sokan illegális hulladéklerakónak használták. Nem csoda, hogy a látvány teljesen elborzasztotta a környékre költöző fiatal ügyvédet, Afroz Shah-ot, aki nem bírta tétlenül nézni, ahogy a hulladékhegyek egyre csak nőnek a tengerparton.

Az ügyvéd összefogott néhány ismerősével és együtt elkezdték megtisztítani a partot, még annak tudatában is, hogy nyilvánvaló volt, hogy szinte lehetetlen amire vállalkoztak. Ahogy azonban teltek a napok egyre többen csatlakoztak hozzájuk, majd néhány hónap elteltével a sajtó is beszámolt önzetlen akciójukról, s ezután több mint ezer önkéntes szedte mindennap a szemetet; köztük a helyi vállalatok munkatársai, civil szervezetek, iskolások, de még bollywoodi filmsztárok is.

Több mint 80 hét kitartó munkájának eredményeként 5 ezer tonna hulladéktól szabadították meg a strandot, és ezen felül több tucatnyi nyilvános vécét is megtisztítottak, de még pálmákat is ültettek a partra. A korábban szemétben fuldokló strandra most rá sem lehet ismerni, az önkéntesek összefogásának köszönhetően sok év után ismét egy csodálatos tengerparttá vált.

“Megtettük a mi részünket. Meg kell őriznünk” – írta a Twitteren a kezdeményezés elindíAz ezer-sziget tava. ja, Afroz Shah, akit erőfeszítéseiért az ENSZ a Föld Bajnoka kitüntetésben részesített.

A nem mindennapi sikerhez a miniszterelnök is a gratulált, aki azt reméli, hogy a példaértékű összefogás másokat is arra ösztönöz majd, hogy lépéseket tegyenek a környezetük megtisztításáért, védelméért.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!