Elaltatták a világ leggyorsabb szárazföldi emlősét

Elpusztult Sarah, a gepárd"Kutya-macska barátság" segíti a gepárdok túlélését. , akiről a National GeographicVad Kongó. 2012-ben a világ leggyorsabb szárazföldi emlőseként számolt be – közölte az ohiói állatkert, amely a nagymacska otthona volt. A Cincinnati Állat- és Növénykert közleménye szerint szerdán elaltatták az állatot. Sarah 15 éves volt, és annyira legyengült, hogy el kellett őt engedni. A gepárdokKihalás szélén állnak a nagymacskák!. átlagosan 8-12 évig élnek.

gepard

Sarah azért kapta a világ leggyorsabb szárazföldi emlősének címét, mert a National Geographic egyik felvételén 5,95 másodperc alatt, azaz 98,2 km/h sebességgel futott le száz métert. Ezzel egyébként saját 2009-es rekordját is megdöntötte, amikor 6,13 másodperc alatt teljesítette a távot. A gepárd egy előtte húzott játékkutyát próbált elérni, a rekordot egy kifejezetten ehhez a kísérlethez kialakított pályán rögzítették és hitelesítették is. Usain Bolt jamaicai futó olimpiai rekordja ezen a távon több mint három másodperccel marad el Sarah teljesítménye mögött.

VIDEÓ:

Sarah hathetes korában került az ohiói állatkertbe, ahol Cathryn Hilker, az intézmény nagymacskákkal foglalkozó programjának alapíFelépült a tóba esett fiú, aki negyven percet töltött a víz alatt. ja nevelte fel. Sarah egyike volt az első gepárdkölyköknek, amelyek egy kiskutyaSorstársa próbál vigaszt nyújtani a bántalmazott kiskutyának. társaságában cseperedtek fel. Manapság ez már bevett módszer, mert kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá teszi a gepárdokat. Sarah kutyatársát Alexának hívták.

“Teljes életet élt, és fantasztikus képviselője volt a fajának” – mondta Linda Castaneda, a program vezető gondozója. Hozzátette, hogy Sarah-nak nagyon kifejező pofája volt: mindent el tudott vele mondani, amit akart. A világ gepárdpopulációja manapság már csak 9-12 ezer példányt számlál, míg 1900-ban a becslések szerint még százezer gepárd élt a FöldAzonos eredetű lehet a Hold és a Föld vízkészlete. ön.

A világ leggyorsabb emlőse

A világ leggyorsabb emlőse

A világ leggyorsabb emlőse

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!