Egyre nő az albínók elleni támadások száma Afrikában

Egyre nő az albínóAfrikában még ma sem ritka az albínók rituális megcsonkítása és gyilkolása. k elleni brutális támadások száma Afrikában. A következő hónapokban több országban is választásokat tartanak, és a jelölteknek ilyenkor szokása, hogy a győzelem érdekében varázslókhoz fordulnak, akik borzalmas módon, a pigmenthiányos emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. testrészeiből készítenek, állításuk szerint, sikert és gazdagságot hozó főzeteket – figyelmeztet az ENSZMenedékházak gyártásába kezd az IKEA. emberi jogi szakértője.

A szervezet szerint augusztus óta a dél- és kelet-afrikai területek hat országából jelentettek albínók elleni támadásokat. A fekete mágia hívei felhasználják szertartásaikhoz a pigmenthiányos afrikaiak testrészeit és szerveit. “Az albínók a régió legsebezhetőbb emberei közé tartoznak” – írja közleményében Ikponwosa Ero, az ENSZ emberi jogi szakértője, hozzátéve, hogy a pigmenthiányos afrikaiak életét ma már állandó rettegés hatja át az olyan emberek miatt, akik az életüknél is többre tartják a testrészeiket. A vöröskereszt jelentése szerint a boszorkánydoktorok akár 75 ezer dollárt is fizetnek egy albínó holttestéért.

Veszélyben vannak az afrikai albínók

Az ENSZ már idén márciusban figyelmeztetett, hogy 2015 veszélyesEgy év alatt 52 vadőrt öltek meg orvvadászok. év lehet a tanzániai albínóknak: az októberi választások közeledtével megszaporodhatnak az albínók elleni támadások, mivel a jelöltek szokása, hogy a győzelem érdekében varázslóhoz fordulnak. Tanzánián kívül, ahol gyakoriak az albínók elleni, sokszor halálos kimenetelű támadások, Mozambikban, a Közép-afrikai Köztársaságban és más afrikai országokban is tartanak választásokat a következő hónapokban. Az elmúlt 15 évben legalább 75 albínót, köztük gyerekeket öltek meg Tanzániában.

Veszélyben vannak az afrikai albínók

Veszélyben vannak az afrikai albínók

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!