Egy partra vetődött bálnatetem felrobbanását előzték meg a hatóságok Ausztráliában

Egy 18 tonnás bálna"Bálnakamerákkal" derítenek fényt az óceán óriásainak táplálkozási szokásaira. tetemIsmeretlen szörnytetemet ástak ki Kambodzsában [Videó]. ét távolították el a hatóságok egy ausztrál strandról, mert attól tartottak, hogy a tetem felrobban. A csaknem 13 méter hosszú nőstény hosszúszárnyú bálnaIdőnként teljesen megújítják dalukat a hosszúszárnyú bálnák. (Megaptera novaeangliae) a Sydneytől 430 kilométerre északra lévő Crescent Head közelében lévő Big Hill Beachen vetődött partra.

Mivel az állat elkezdett felfújódni, az Új-Dél-Wales állami nemzeti parkAnavilhanas Nemzeti Park - a Föld egyik legnagyobb édesvízi szigetvilága. felelősei az idővel versenyt futva eltávolították a tetemet a partról. Jools Farrell, a tengeri emlősök mentésével foglalkozó szervezetet munkatársa szerint a felfúvódás és esetleges robbanásÓriásit robbant egy parkoló alatt húzódó vízvezeték - videó. természetes folyamat a partra sodródott és elpusztult állatoknál.

A hatóság emberei darut használva emelték fel a bálnát és vitték biztonságos területre. Bár pontosan nem tudni, mi okozta a bálna elpusztulását, a szakértők szerint valószínűsíthető, hogy végső kimerülésben múlt ki idei hosszú vándorútja során. A strandolni vágyóknak azt javasolták, hogy ne menjenek a vízbe a Big Hill Beach környékén a következő legalább 28 órában, mivel a bálna nagyszámú cápát vonzott a területre.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!