Egy kutya mentette meg a magára maradt koalabébi életét

Egy barátságos golden retrieverÁtépítette a kajakját egy férfi, hogy a kutyái is vele tarthassanak. személyében lelt megmentőre egy magányos koalabébi Ausztráliában: az anyjától elszakadt kis állat felmászott a kutyaRejtély a tudósok számára, hogy farkas vagy kutya a 18 ezer éves kölyöktetem. hátára, belekapaszkodott a szőrébe és el sem akarta engedni. Az 5 éves, AshaÍgy pancsolt a nagy hőségben Asha, a Fővárosi Állatkert kiselefántja. nevű golden retriever gazdái az egyik reggel arra lettek figyelmesek, hogy az udvaron sétáló kedvencük valamit cipel a hátán. A Strathdownie-ban élő McKinnon család tagjai először el sem akarták hinni, hogy kutyájuk hátán egy kis koalaElpusztult a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik koalája. ücsörög.

“A férjem azonnal kiabált nekem, hogy nézzem meg őket. Először nem értettem, hogy miről beszél, aztán megláttam ezt a pici koalát Ashához bújva és elnevettem magamat, úgy meglepődtem. Asha folyton hátra pillantgatott a koalára, de eszében sem volt lelökni magáról, boldog volt, hogy odabújt hozzá” – mesélte Kerry McKinnon az egyik helyi lapnak.

Azt nem lehet tudni, hogyan keveredett a család udvarára a koalakölyökPlüssállattal vigasztalódik az árván maradt koalakölyök. , de valószínűleg kieshetett anyja erszényéből az éjszaka folyamán messzire keveredett tőle. A magára maradt erszényes a kutyához bújva keresett menedéket, aki láthatóan örömmel fogadta a kis jövevény felbukkanását.

„Asha kétségkívül megmentette a koala életét azzal, hogy melegen tartotta. Elpusztult volna, ha az egész éjszakát egyedül tölti a szabadban, mivel hajnalban nagyon lehűlt a hőmérséklet. Ráadásul a földön botorkáló, tehetetlen kölyökNem merte elhagyni aprócska ketrecét az éveken át fogságban tartott orangutánkölyök. könnyű prédát jelentett a ragadozók számára” – mondta a kutya gazdája.

A koalabébi egyébként annyira ragaszkodott a kutyához, hogy hevesen ellenállt amikor le akarták venni róla, folyamatosan fújtatott és erősen kapaszkodott a bundájába. A kölyök azonban mindenképp szakértők segítségére szorult, ezért elvitték egy állatorvoshoz, aki alaposan megvizsgálta és mivel mindent rendben talált, koalagondozókra bízta a kis erszényest, addig amíg nem engedhetik vissza a szabadba.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!