Egy kékcápa okozott pánikot több mallorcai strandon

Egy kékcápa okozott pánikot több mallorcai strandon a hétvégén. Az állat először Illetes település strandján tűnt fel, és egészen a partig úszott fel a strandolók között a kristálytiszta vízben. A szemtanúk beszámolói szerint a ragadozó körülbelül öt percig úszkált békésen a part közelében, majd elment. Később még négy másik strandon is felbukkant, hasonló riadalmat okozva.

A cápát vasárnap délután befogta a Palmai Akvárium mentőcsapata, amely megállapította, hogy az állat sérült, és fájdalmai vannak. Egy horog sebesítette meg, méghozzá annyira, hogy nem lehetett rajta segíteni, ezért végül elaltatták. A kékcápát emberre veszélyesRendkívül erős mérgű tengerikígyó bukkant fel egy kaliforniai strandon. ragadozóAz elmúlt évtizedekben még soha nem volt ilyen sok aranysakál Magyarországon. ként tartják számon, ám a támadások igen ritkák, mivel az állat természetes élőhelye a nyílt tengeren, 1-350 méter mélyen van. Rendkívül ritkaHárom évtized után visszatértek az óriáscápák Kalifornia vizeibe. , hogy megjelenjen a strandokSpanyolország büszkélkedhet a legtöbb kék zászlós stranddal. közelében, a szakemberek szerint ennek oka általában az, hogy eltévedt, beteg, vagy sérült.

A szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy a cápákról a veszélyes állatok képe terjedt el, miközben alapvető szerepük van a tengeri élővilágNagy jelentőségű természetvédelmi törvényt fogadtak el Chilében. egyensúlyának fenntartásában. A Földközi-tengerAlga invázió a Sárga-tengeren. mintegy 50 különböző cápafajnak ad otthont. SpanyolországTeljes jogú lakosoknak nyilvánította a kutyákat és macskákat egy spanyol város. partjainál legutóbb június 7-én észleltek egy közel másfél méteres példányt a valenciai Arenas strandon.

Kékcápa (Fotó: Wikimedia Commons/NOAA/SWFSC/Mark Conlin)

MTI, The Guardian


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!