Több mint 20 éve egy hatalmas krokodillal él együtt egy indonéziai család

Megdöbbentő “házi kedvenccel” él együtt egy indonéziai család, melynek tagjai immár 20 éve egy krokodillal osztják meg otthonukat. A Kojek nevű bordás krokodilÓrákig küzdött egy ausztrál férfi a rátámadó krokodilokkal. még szinte újszülött volt, amikor két évtizeddel ezelőtt kifogták Jáva nyugati részén. A Sempur tartományban élő Muhammad Irwan észrevette a halásznál lévő állatot és úgy döntött, hogy megveszi tőle az aprócska hüllőHüllők, csótányok, férgek és pókok az Explorers Club idei vacsoráján. t, hogy az megmeneküljön. A férfi 25 ezer rúpiát fizetett az akkor mindössze 25 centis krokodilért és haza vitte magával, hogy gondoskodjon róla.

A férfi azt mesélte, hogy hatalmasra nőtt kedvence nagyon hamar hozzászokott, rendkívül szelídÉvek óta visszajár megmentőihez a ragaszkodó mókus. és szeret a gyerekekkel játszani. Kojak napjai nagy részét a hátsó udvaron tölti, ahol egy kis medencében szokott hűsölni. Gazdája szerint a két és fél méteres, 200 kilós krokodil egy kedves óriás, s annak ellenére, hogy félelmetesnek tűnik, még soha nem bántott senkit. Muhammad az állat gondozása kapcsán elmondta, hogy rendszeresen meg szokta fürdeti, de a fogmosás és a bőrápolás sem szokott elmaradni.

A krokodil létezéséről korábban leginkább csak Jáva szigetPálmalevelek mentettek meg három hajótöröttet. én tudtak, ám nemrég egy róla készült felvétel bejárt a világot, s egycsapásra világhírű lett. Azóta az emberekHíres emberek és politikusok fiatalkori képei, amikor még nem voltak ismertek. a szigetcsoport minden szegletéből Sempurba utaznak, hogy találkozzanak vele és az őt befogadó családdal. Az internetezők között többen megjegyezték, hogy az állatot szabadon kellene engedni, de gazdája szerint Kojak már túlságosan hozzászokott az emberek jelenlétéhez. A férfi az újságíróknak azt mesélte, hogy a híressé vált krokodilt már többen meg akarták tőle venni, volt aki több tízmillió rúpiát ajánlott az állatért, de mivel Kojak családtagnak számít, soha nem veszik fontolóra az ajánlatokat.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!