Egy fél mákszemen elfér a világ legkisebb könyve

Egy fél mákszemen elfér a világ legkisebb, mindössze 0A legújabb elképesztő Guinness Rekordok. ,07 milliméterszer 0,09 milliméteres könyve, amelyet egy orosz tudós készített, remélve, hogy alkotásával bekerül a Guinness RekordokA világ legnagyobb bajusza. könyvébe. A szibériai Novoszibirszkben élő mikro-miniatürista, Vlagyimir Aniszkin öt éven át dolgozott az apró könyv elkészítéséhez szükséges technológia kifejlesztésén, majd egyhónapos aprólékos munkával végül két verziót készített, az egyikbe egy 19. századi orosz mesét, a másikba az orosz ábécé-t írta bele.

A világ legkisebb könyve

A legnagyobb kihívást a mindkét oldalt “teleírt” lapok összefűzése jelentette, amelyhez volfrámdrótot használt. A 0,07 milliméterszer 0,09 milliméteres könyveket végül egy félbevágott mákszemre helyezte. A miniatűrŰrlift - 36.000 km magasra szállítaná utasait. könyveket kiélezett fémtűvel lehet lapozgatni.

ezgif709718641

Az Orosz Tudományos Akadémia szibériai részlegének elméleti és alkalmazott mechanikai intézetében dolgozó szakember további tíz könyv elkészítését tervezi. Aniszkin 1998 óta foglalkozik mikrominiatűrök készítésével és korábban már egy egész tevekaravánnal megtöltötte egy tű lyukRejtélyes lyukat filmeztek le Szibériában [Videó]. át.

A világ legkisebb könyve

“Saját magam találok fel és készítek eszközöket. MunkaFérfiak, akik nem törődnek a munkavédelmi szabályokkal. közben az ujjaim vezetnek. Még egy szívdobbanás is képes tönkretenni egy ilyen aprólékos munkát, tehát a kifejezetten kényes mozdulatokat lehetőleg két szívdobbanás között kell elvégezni” – idézi a The Guardian a férfi a honlapját.

Vlagyimir Aniszkin munkái:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!