Egy év alatt 52 vadőrt öltek meg orvvadászok

A minden évben július 31-én tartott vadőrök világnapja (World Ranger Day) alkalmából a WWFA magyarországi védett erdők felén ma is fakitermelés folyik. közzétette legfrissebb adatait, amelyek szerint az elmúlt 12 hónapban 52 vadőr esett orvvadászok2 millió költöző madarat öltek meg az orvvadászok Cipruson. áldozatául, közülük 33 Ázsiában, amivel a kontinens a legveszélyesebbnek számít a világon. A szervezet felméréséből kiderült az is, hogy a vadon élő tigriseknek még otthont adó 12 ország vadőreinek 93 százaléka már került életveszélyes helyzetbe munkája során. Az orvvadászatMár a zsiráfokat is irtják az orvvadászok. manapság szorosan összefonódik a nemzetközi szervezett bűnözéssel, emiatt egyre gyakoribbak a természetvédelmi területeken elkövetett erőszakos bűncselekmények.

Vadőrök

“A vadorzás Ázsiában egyre kritikusabb. A természetvédelem hőseinek feltétlenül jobb felszerelésre és komolyabb kiképzésre van szükségük” – mondta Rohit Singh, a WWF munkatársa.

A szervezet közlése szerint az ENSZENSZ jelentés - Dánia a világ legboldogabb országa, Magyarország a lista végén szerepel. közgyűlése múlt héten határozatot fogadott el, amelyben a világ valamennyi, 193 országa elkötelezi magát amellett, hogy határozottan és közösen fellép a vadorzás és az illegális vadkereskedelem példátlan elharapódzása ellen.

9

Vadőrök

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!