Dubai nevezetességei és mesterséges szigetei

dubai

A DubaiFüstnek hitték a Burj Khalifánál kialakult ködjelenséget. név hallatán mindannyiunknak a jólét, gazdagság, fényűző szállodák, üvegépületek és luxusMarina Bay Sands luxushotel - végtelen medence a szálloda tetején. jut eszünkbe. Ezt mind az arabok nagyszerű kereskedelme teremti meg, a jövedelem csupán 10%-a származik az olajból.

Dubai nevezetességei

Burdzs al-Arab (Arabok tornya)

A leghíresebb és egyben a legdrágább hotel Víz alatti szálloda Dubaiban . , a világ első hétcsillagos szállodája. Az arabAz arab világ modern és monumentális építészeti csodái. vitorlás hajóÍgy épülnek az óceánjáró hajók. t formázó épület tervezésénél egy olyan építészeti alkotást próbáltak létrehozni, amely DubajÖnvezető légitaxit teszteltek Dubaiban. szimbólumává válhat.

Burdzs al-Arab

Burdzs Kalifa (Kalifa-torony)

A világ legmagasabb épületeSasreptetés a világ legmagasabb épületéről. szupermagas felhőkarcoló az Egyesült Arab EmírségekLétrehozták az első mesterséges intelligencia minisztériumot. -beli Dubajban. 2010. január 4-én adták át a nagyközönségnek, magassága 828 méter. Az épületben szállodák, üzletek, irodák és luxuslakások kaptak helyet.

Burdzs Kalifa

23 Marina

A 90 szintes épület elkészültével  és 395 méter magasságával a világ második legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. lakóháza lett.

23Marina

Végtelenség-torony (Infinity Tower)

2006 óta épülő felhőkarcoló, 330 méter magas, és 73 szintes lesz, ha elkészül.

Dubai Marina

Dubai mesterséges szigetei

Dzsumeira Pálma (Palm Jumeirah)

Egy pálmafát formáló mesterséges szigetA Maldív-szigetek szégyene a mérgező Thilafushi sziget. , a legkisebb a három pálma közül, melyen szállodák és luxusvillák kaptak helyet.

Palm_Jumeirah

Palm_Jumeirah

Palm-Jumeirah-2

Dzsebel Ali Pálma (Palm Jebel Ali)

A Dzsumeira Pálmánál másfélszer nagyobb, szintén pálma alakú szigetMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. , (építés alatt)

Palm Jebel Ali

Deira Pálma (Palm Deira)

A Palm Jebel Ali|Dzsebel Ali Pálmánál még másfélszer nagyobb, legnagyobb pálma alakú sziget, kiegészítve néhány kisebb-nagyobb, különböző alakú szigettel, (építés alatt)

Palm Deira

Világ-szigetek (The World/The World islands)

A világ földrészeit megformáló, háromszáz különböző méretű szigetből álló szigetcsoportLofoten-szigetcsoport - Norvégia gyöngyszeme. (építés alatt)

The World islands

The World islands

Dubai Waterfront

A világ legnagyobb tengerparti beruházása. A projektcsatornák és mesterséges szigetekDurrat al-Bahrein - Bahrein mesterséges szigetcsoportja. kialakítását foglalja magában Dubaj utolsó, 15 kilométeres beépítetlen tengerparti szakaszán. Lakáscélú, kereskedelmi és üdülési zónákat alakítanak majd ki itt.

dubaiwaterfront

Összegzés

Az építkezések befejezésével így fog kinézni Dubai.

dubai


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!