Dorombolással fogadja a harcias szurikáták támadását a barátkozni próbáló gepárd

A Dél-Afrikában működő Cheetah ExperienceÍgy örül gondozójának a fekete párduc - videó. központjában élhet a világ legbarátságosabb, legjámborabb gepárdja, aki még azokkal az állatokkal is szívesen barátkozik, melyek nem éppen szívélyesen fogadják közeledését. Kinji, a fiatal gepárdNyolc kölyke született egy amerikai állatkertben élő gepárdnak. ugyanis nem csak fajtársai vagy épp a többi nagymacskaNépes hiúzcsalád foglalta el egy alaszkai férfi teraszát. társaságát keresi, de gondozójával is különlegesRendszeresen meglátogatja egykori gondozóját a megmentett földimalac. kapcsolatot alakított ki és rendszeresen megpróbál a szurikátákkal is barátkozni.

Ezen szándéka azonban egyáltalán nem kölcsönös, a legharciasabb kis állatok ugyanis ilyenkor még rá is támadnak a gepárdra, akit ez láthatóan nem tántorít el, sőt boldogan dorombol miközben a szurikáták megpróbálják elijeszteni.

A gondozója, Dolph C. Volker szerint Kinji ritkán dorombol, s szinte kizárólag csak a szurikáták tudják rávenni. Úgy tűnik tehát, hogy a kedves természetAz Élet fája - 400 éves fa a bahreini sivatagban. ű nagymacskát egyáltalán nem zavarja, hogy kedvencSzokatlan házi kedvenc - kutyaméretű gyíkkal él együtt egy házaspár. “barátai” nincsenek oda érte.

A Cheetah Experience központjában leopárdok, oroszlánok, farkasokKilövési engedélyt adhatnak Olaszországban az eurómilliókért megmentett farkasokra. , hiúzok, szerválok és szurikáták is élnek. A náluk élő állatok egyébként nem állandóan a ketrecekben vannak, nagy terület áll a rendelkezésükre, amit bebarangolhatnak. Riana Van Nieuwenhuizen, a szervet alapíTöbb mint 70 fiókát nevel egy gondoskodó kacsamama. ja elmondta, hogy a Cheetah Experience azért jött létre, hogy megmentsék az állatokat a kihalástól, ezért tenyészprogramot is működtetnek. A világ minden tájáról érkeznek ide önkéntesek. Az alább látható, híressé vált videó szintén itt készült:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!