Csodálatos felvételek készültek az elefántok királynőjéről, nem sokkal a halála előtt

Csodálatos felvételeket készített a kenyai Tsavo Nemzeti ParkMindennap órákat autózik egy kenyai férfi, hogy ivóvizet vigyen a szomjas vadállatoknak. gyönyörű állatáról Will Burrard-Lucas természetfotóA nap képe - fára mászó oroszlánok. s, aki nem sokkal a halála előtt örökítette meg az elefántokNem tudta elfogadni legjobb barátja halálát a vak elefánt. királynőjeként emlegetett idős nőstényt. A hivatalosan F_Mu1-nek nevezett elefántÜvegfalú medencében úszkálnak az elefántok egy japán állatkertben. 60 évig élt, s könnyedén felismerhető volt, ugyanis agyarai olyan hatalmas voltak, hogy szinte a földet súrolták.

At the time these images were taken, TsavoNyomkövetővel védik az elefántokat Kenyában. was in the grips of a severe drought. There was little for the elephants to…

Közzétette: Burrard-Lucas Photography – 2019. március 13., szerda

 

Az afrikai elefántokA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. akár hetven évig is élhetnek, hosszú életük során agyaruk akár 2 méternél hosszabbra is megnőhet, mely miatt az orvvadászokTöbb mint ezer orrszarvút ejtettek el orvvadászok a Dél-afrikai Köztársaságban. a mai napig kegyetlenül vadásszák őket.

Egy új kutatásValójában nem egy, hanem négy zsiráffaj létezik. arra is rávilágA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. ított, valószínűleg az orvvadászat105 tonna, elefántcsontból rakott máglyák lángoltak Kenyában.  számlájára írható, hogy egyre több nőstényelefánt él agyar nélkül AfrikaEgy vadőr vigasztalta az árván maradt hegyi gorillát. egyes régióiban. Régen a nőstényelefántok 2-4 százaléka született agyarEgyre több az agyar nélküli nőstényelefánt az orvvadászat miatt. nélkül, ma azonban majdnem az egyharmaduk jön világra így Mozambikban, ahol a polgárháború szörnyű következményekkel járt az ország elefántjaira nézve. A kenyai nemzeti parkTöbb mint ezer orrszarvút ejtettek el orvvadászok a Dél-afrikai Köztársaságban. elefántjához hasonló, óriási agyarú egyedekkel pedig szinte már alig lehet találkozni, kevesebb mint 30 példány él belőlük a világon.

Az afrikai elefántok a FöldÍgy nézhetett ki a kék Mars. ön ma élő legerősebb és legnagyobb szárazföldi emlősállatokNézz körül az afrikai vadonban! - Lenyűgöző webkamerák a szavannából. . Számuk a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) szerint az elmúlt évtizedben több mint 100 ezerrel csökkent, a populáció hanyatlásáért főként a vadorzókA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. felelnek. Amíg az 1900-as években az afrikai elefántok több mint 12 millióan voltak, jelenleg csupán 350 ezer egyed él a földrészen.

 

“Her tusks were so long that they scraped the ground in front of her as she walked. She was like a relic from a bygone era.”
Simply the most wonderful creature…

Közzétette: Burrard-Lucas Photography – 2019. március 12., kedd

 

Will Burrard-Lucas hosszú hónapokon át figyelte és dokumentálta a lenyűgöző állatot és családját. A fotós elmondta, hogy kiváltságosnak érzi magát, amiért megörökíthette az elefántot és szabályosan elállt a lélegzete, mikor először meglátta. Ugyan az idős állat ekkor már lesoványodott és látszódott, hogy legyengült, de mégis rendkívül méltóságteljes volt. Burrard-Lucas hozzátett, hogy a hatalmas agyarú elefánt nagyon barátságos volt, sokszor olyan közel merészkedett, hogy akár meg is érinthette volna. A fotós magával ragadó képei méltó emléket állítanak az elefántok királynőjének, aki szerencsére megérhette, hogy idős korban, békésen távozzon.

“Remélem arra inspirálhatom az embereket, hogy törődjenek a természettel, és ha tehetik támogassák az olyan szervezeteket, mint a Tsavo Trust, melyek azért küzdenek, hogy megmentsék ezeket a különleges állatokat” – tette hozzá Burrard-Lucas.

A róla készült fényképek Burrard-Lucas új könyvében is szerepelnek, mely az „Óriások földje” címmel jelent meg és a Tsavo Nemzet Park7 csodálatos park . számos ikonikus állatát bemutatja. A könyvről bővebb információt a landofgiantsbook.com oldalon , valamint a wildlifephoto.com és az Amazon UK oldalakon talál.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!